OBILAZI SVET BEZ DINARA U DŽEPU: On je napustio posao i od svog života NAPRAVIO AVANTURU! (FOTO)

putovanja
pixabay.com

Ričard Tilni Baset iz Velike Britanije odlučio je u julu prošle godine da napusti posao u kancelariji i od svog života napravi avanturu!

Rešio se na put oko sveta odlučivši da ne potroši nijedan dinar. Iako njegov plan zvuči zaista nemoguće, računajući da mu je novac potreban za hranu, karte, smeštaj i ostale dnevne troškove, Baset je došao na jednu ideju – da nudi svoje usluge fotografa u koji god deo sveta je potrebno u zamenu za prevoz i smeštaj.

Tilni je izjavio da tada nije znao kako da postane fotograf ili da sebe prezentuje kao fotografa. Iako mnogima njegova misija deluje kao nemoguća, on nije odustajao od svoje ideje prihvatajući lokalne poslove kako bi se izveštio u tome.

Nedugo zatim, njegov posao se proširio na globalnom nivou. Od prošle godine, kada je počeo sa poslom, imao je 64 poziva za fotografisanje ljudi, mesta ili događaja u Italiji, Francuskoj, Švajvarskoj, Keniji i mnogim drugim zemljama, piše Travel + Leisure.

On je dobio priliku i da fotografiše međunarodni maraton u Ugandi održan u maju ove godine. Takođe, oni koji žele njegove fotografije organizuju mu smeštaj, hranu i prevoz, dok za fotografije ne plaćaju ništa.

Želja mu je da poseti svaki kontinent i ne planira da prestane sa poslom. Kako kaže, ima još mnogo toga da vidi.loading...