OBOREN GINISOV REKORD? Upoznajte majku koja je rodila 10 beba odjednom (FOTO)

Majka u Južnoj Africi tvrdi da je rodila 10 beba, sedam dečaka i tri devojčice iz jedne trudnoće - i sve su začete prirodno, prema izveštajima.

trudnica
pixabay.com

Kako se navodi, žena tvrdi da je rodila 10 beba odjednom.

Žena (37) iz Južne Afrike rekla je da je u junu u bolnici u gradu Pretorija rodila desetorke. Veruje se da je Gosiame Tamara Sithol rodila sedam dečaka i tri devojčice, koji su začeti prirodnim putem.

Ginisov rekord

Ako je tačno, ona je sada oborila rekord koji je postavila Halima Cise iz Malija, koja je u maju rodila devet beba u bolnici u Maroku. Podvig nisu potvrdili ni lekari ni Ginis. Lekari su joj prvobitno rekli da očekuje šestoro dece pre nego što su kasniji snimci revidirali cifru do osam.

Majka, koja poreklom potiče iz varošice Tembisa, grada u opštini Ekurhuleni, menadžer je maloprodajne prodavnice koja već ima dvoje blizanaca starih šest godina. Otkrila je da joj je trudnoća u početku bila teška i da je bila bolesna i imala je bolove u nogama i žgaravicu.

Rizična trudnoća

Takođe je izrazila zabrinutost da njena nerođena deca neće preživeti rizičnu trudnoću. Međutim, svi su rođeni živi i provešće sledećih nekoliko meseci u inkubatorima pre nego što ih ona i njen suprug Teboho Tsotetsi odvedu kući. Teboho je sebe opisao kao “srećnog” i “emotivnog” nakon porođaja.

View this post on Instagram

A post shared by Totori News (@totorinews)

Gosiame je oborila rekord Halime Cise (25) iz Malija, koja je prošlog meseca rodila devetoro dece. Smatralo se da je nosila sedmorke tokom cele trudnoće – ali lekari su bili šokirani kada su pronašli još dvoje dece kada su radili carski rez.

View this post on Instagram

A post shared by Tele Real RD (@telerealrd)

Za sve bebe – pet devojčica i četiri dečaka, u trenutku rođenja rečeno je da im “ide dobro”. Gospođa Cise, koja je već imala dete sa suprugom Kaderom Arbijem, došla je u martu u Maroko radi specijalističke nege nakon što je malijska vlada intervenisala u njenom retkom slučaju.

View this post on Instagram

A post shared by Gossip Room (@gossiproomoff)