OD DETETA DO MLADOG NAUČNIKA: Provereni metod da od malih nogu razvijete GENIJALNOST KOD MALIŠANA

Većina današnjih mališana ne može lako da se fokusira kada je učenje u pitanju, nema dovoljno koncentracije i potrebna im je veća pažnja. Ako je to slučaj i sa vašim detetom, onda mi imamo rešenje za vas.

Deca
Pixabay.com

Napredne tehnologije, savremeno doba i upotreba modernih uređaja dovela je do toga da je deci potrebno mnogo više vremena posvetiti kako bi se fokusirali na učenje i sticanje znanja. Iako su pametni uređaji učinili svoje, sada roditelji imaju još veću muku.

Naime, treba naći način kako da dete savlada određenu lekciju iz matematike, a da ne bulje u telefon i da ne igra igrice na kompjuteru, zar ne?

Usmeravanje deteta od malih nogu

Mnogi roditelji imaju isti problem. Deca ne žele mnogo da sede za knjigom, traže altenativu, zaobiaze radne obaveze na sve moguće načine i onda nastane problem. Ali ko je tu zaista kriv? Naravno da se sva krivica svaljuje na roditelje, jer donekle i jesu.

Roditelji treba da budu odgovorni za svoje dete. Treba uvek imati na umu da su sva deca rođena sa ogromnim potencijalom uma, ali da bi se potencijal deteta usmerio na pravi put, glavni zadatak imaju roditelji kako bi njihovo dete bilo uspešno. Da biste iskoristili priliku koju dete stiče sa rođenjem, da bi se njegovo um razvijao u pravom smeru, roditelji obratite pažnju kako ćete da umerite svog mališana.

Ako želite da angažujete obe hemisfere mozga kod deteta onda vam savetujemo da ga upišete na program mentalne aritmetike. Šta program mentalne aritmetike podrazumeva? Naime, uz pomoć ovog programa dečije sposobnosti se od samog početka razvijaju na pravi način, a upotreba računaljke abakus može doprineti razvoju deteta.

Šta je abakus?

Ako se pitate šta je abakus, trebalo bi znati da je reč o drevnoj spravi za računanje koja se danas koristi za realizaciju programa mentalne aritmetike.

Program mentalne aritmetike podrazumeva razvoj moždanog potencijala kod dece, pri čemu se kod dece razvija brz način za računanje. U početku se abakus koristi, a kasnije se on vizualizuje, tako da se deca uče što brže da računaju i da na taj način bez ikakvih pomoćnih sredstava stižu do tačno rezultata neke matematičke operacije. P

ri učenju, u početku deca koriste obe ruke kako bi uz pomoć abakusa dobili tačan rezultat, a kasnije razvijanjem modanih vijuga deca se treniraju da abakus računanje zapravo vizualizuju i bez upotrebe ikakvih pomoćnih sprava dolaze do tačnog rezultata.

Ako vam još uvek nije jasno šta je abakus, onda se setite onih malih genijalaca koji neverovatnom brzinom izračunaju zbir dva ogromna broja ili razliku između dve ogromne cifre, jer upravo oni u svojoj glavi vizualizuju abakus koji im služi za brzo i efikasno sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje. Iako je abakus nastao još pre nekoliko milenijuma u drevnoj Kini, on se i danas koristi i veoma je popularan. U mnogim istočnim zemljama, abakus se upotrebljava prilikom formalnog obrazovanja i danas, a takođe se održavaju i Olimpijade mentalne aritmetike.

Sve u svemu, nemojte zanemarivati dečije sposobnosti uma, jer dečiji um ima ogromni potencijal i ako se razvija na adekvatan način, možete imati ogromne koristi i vi i vaše dete.