Potkrovlja su uvek specifična i uvek odišu nekom misterioznošću. Ipak, da bi bila prefinjena i elegantna, kao što to obično zamišljamo, trebalo bi uložiti dodatni napor. Dakle, potkrovlje samo po sebi ne može da bude lepo, ukoliko u njega ne unesete malo svoje mašte, kreativnosti i, možda malo ludosti kada je stil u pitanju.

 

Eksperimentisanja nikada dosta kada je ovaj deo kuće u pitanju. Ako ste u mogućnosti i želite da vaše potkrovlje izgleda kao iz snova, onda bi trebalo da u obzir uzmete i naše savete.

Krečenje u vidu vertikalnih pruga

Boje su jako važne za vaš prostor, odnosno potkrovlje. Vertikalne pruge u zlatnoj ili prefinjeno sivoj boji, čine da sva elegancija vašeg potkrovlja dođe do izražaja. Samo za jednu prostoriju izaberite ove pruge, dok za druge prostorije izaberite nešto malo drugačije. Vrlo je važno odabrati dobre boje za krečenje vašeg potkrovlja.

Ukoliko želite luksuz u vašem potkrovlju, onda izbegavajte previše šarenila i dopustite jednostavnim i izgledom skupim bojama da odrade

Krevet u vrhu vašeg potkrovlja

Vaše potkrovlje može imati još jedan sprat praktično, na kojem će se nalaziti samo krevet. Dakle u onom delu gde se krov sužava i spaja, baš tik ispod plafona može se ugraditi ni manje ni više, nego krevet.

Vrhunac vašeg poktrovlja od sada dobija novu dimenziju. Do ovog kreveta vas mogu voditi male elegantne stepenice. A obavezno se preporučuje i ugradnja prozora. Tako da i pred spavanje možete gledati u neverovatno zvezdano nebo, a ujutru ćete biti bliži suncu. Ovakva buđenja na vrhu vašeg malog carstva zaista će svaki vaš dan učiniti posebnim, odnosno sa posebnim elanom ćete kretati u nove životne pobede, a uveče se iskreno i sa zadovoljstvom opuštatiti u ovakvom raju od potkrovlja.

Krovni prozor iznad đakuzija/kade sa lampicama

 

Ako već birate luksuz onda birajte onaj luksuz od kojeg će vas preplaviti neverovatan osećaj sreće i zadovoljstva kada uđete u vaše kupatilo. Nije li nestvarno lepo imati krovni prozor iznad đakuzija. Nije li nestvarno dobro provoditi vreme u đakuziju dok u isto vreme imate kristalno jasan pogled na zvezdano nebo?

Kada je ugođaj ovakav, retko šta vam kasnije može pokvariti raspoloženje. Nakon ovakvog tretmana, koji ne uključuje mnogo toga, ali pruža neverovatan osećaj, puni ste energije i neke neopisive sreće.

Budite praktični – dobra izolacija je obavezna

Ništa vam neće značiti ni ovako lepo i uređeno potkrovlje ukoliko postoji neki veći problem, odnosno ukoliko je leti prevruće, a zimi prehladno i ukoliko je spoljna buka i te kako prisutna. Problem sa potkrovljem jeste taj što leti zna da bude veoma zagušljivo i pretoplo, zato taj problem morate rešiti u korenu.

Dakle, kada pomislite na potkrovlje, treba da pomislite na jedan mali “raj” u vašem domu, a ne na “pakao od vrućine”. Zato je dobra izolacija ključ svega. Izolacija će sprečiti da se vaše potkrovlje pregreje, ali i da se ohladi tokom hladnih dana. Pritom, važno je postaviti i dobru izolaciju kada su u pitanju krovni prozori. Zato dobro birajte krovne prozore, a pored toplotne izolacije, potrebna je i te kako i zvučna izolacija.loading...