Režiser Piter Džekson izjavio je danas da će uložiti svu svoju energiju za pokretanje muzeja posvećenog Prvom svetskom ratu kada završi filmsku trilogiju "Hobit".

Džekson je u Velingtonu govorio na događaju posvećenom promovisanju lokalne filmske industrije, a prisustvovali su i režiseri Džejn Kempion i Džejms Kameron.

Džekson, koji iz hobija izučava Prvi svetski rat i koji poseduje više aviona iz tog doba, rekao je da bi muzej u Velingtonu trebalo da bude otvoren u aprilu kako bi se obeležila 100. godišnjica Galipoljske bitke.

List Nju Zeland herald (New Zealand Herald) objavio je ranije da je Džeksona angažovala vlada da bude kurator u muzeju i da bi trebalo da prikupi letelice, tenkove i druge predmete iz privatnih i javnih kolekcija.

– Time se sada najviše bavim, što je dobro. Zabavno je – rekao je Džekson i dodao da će postavka biti “veoma, veoma interesantna”.

On je dodao da uživa u odmoru posle završetka “Hobita”, mada projekat još nije potpuno gotov pošto radi na produženoj verziji za DVD izdanje.loading...