“ODLUČILA SAM DA NE BUDEM VIŠE ROB”: Šeta gola, ne koristi šminku i zajedno sa dečkom živi u džungli! (FOTO)

Svakodnevnu gužvu i posao u kancelariji, odlučla je da zameni životom u džungli.

print screen/instagram.com/freeleethebananagirl

Kada se iz rodne Australije zajedno sa svojim dečkom preselila u džunglu 37-godišnjakinja je prestala da se brije, šiša kosu, ne korisiti šampone i šminku. Kaže da je na taj način uspela da uštedi 4.000 dolara. Ova popularna blogerka i jutjuberka kaže da se oseća slobodnije nego ikada u životu, kao i da joj se život znatno poboljšao kako je promenila mesto stanovanja.

“Banana grl” trenutno živi u kolibi u južnoameričkoj džungli sa svojim dečkom. Uzgajaju voće, sami prave prostirke na kojima leže i žive potpuno minimalističkim načinom života. Sa svojim prijateljima deli snimke o zdravom načinu života, a u jednom je pokazala i kako izgleda jedan njen dan.

Naime, kada se ujutru probudi i izađe iz šatora, prvo odlazi u vožnju biciklom, onda se tušira ispod tuša koji je postavljen blizu jednog drveta. Uzima vodu sa potoka, a za ručak su joj na meniju banane i papaja. Dnevno pije litru, do dva soka od pomorandže koji cedi svako jutro, a kako naglašava, to joj poboljšava cirkulaciju i jača imunitet. Ona svoj ručak naziva “čokoladnim milkšejkom”, a u njega stavlja urme, vodu, organski kakao prašak i malo pitome nane.

– Većinu dana provodim gola, slobodna od odeće koja me ograničava. Hranim se uglavnom organskim voćem i povrćem koje pokupim sa svoje njive. Tuširam se monsunskim kišama i pijem iz netaknutih potoka. Odrekla sam se nezdravog načina života i pronašla mir. Osećam se savršeno – napisala je jednom prilikom ispod jedne fotografije.

Svesna je da je njen način života mnogi smatraju čudnim, a kako kaže, biti čudak je njena specijalnost. Radni dan od 9 do 17 časova ju je iscrpljivao i sve one propratne stvari koje su pratile njen svakodnevni gradski život.
– Buđenje uz alarm, spremanje više od sat vremena za posao, šminkanje da bih se uklopila, hodanje u štiklama i lažno smeškanje ljudima. Bilo mi je dosta da se neko zbog mog rada bogati. Ono što je najgore, bilo mi je dosadno. Želela sam da osetim nešto vredno životu. Jednog dana sam odlučila da ne želim više da budem rob – dodala je ona.

NEW ACCOUNT: @freelee_official When I was 17 I developed an eating disorder; anorexia. I would often eat less than 500 calories in a day, and sometimes, nothing at all. When I was 19 I became addicted to cocaine and ecstasy. My nails were brittle and my hair was falling out. My skin was covered in acne bumps. By the time I was 21 I had swapped anorexia for bulimia and was binge-eating till I was in agony, purging daily. I developed serious digestive issues and suicidal depression. I felt helpless after seeing every specialist in the book. One day I went to my usual yoga class and there was a new teacher. She was so incredibly vibrant and energetic. I felt drawn to speak to her. She told me she was vegan, and loved fruit. Little does she know that she helped save my life that day. Never give up. #gofreeyourself ps- uploading a video on why I don’t wear bras anymore, link in bio

A post shared by New Account @freelee_official (@freeleethebananagirl) on

Lean je postala svetski poznata pre dve godine zbog neobičnog režima ishrane. Naime, dnevno je jela i po 51 bananu, a ta dijeta, nazvana “Raw Till 4” je odmah postala senzacija na društvenim mrežama. Zagovarala je korišćenje isključivo sirovih namirnica do 16 sati popodne, nakon čega bi usledio veganski obrok pun ugljenih hidrata za večeru.

Zahvaljujući takvom načinu života, izgubila je, kako kaže, 18 kilograma i uprkos tome što nutricionisti smatraju da ovo nije dobar način ishrane, on je ipak doživeo veliki uspeh.