ODMAH IH SE REŠITE: Ove stvari unose NEGATIVNU ENERGIJU u vaš dom!

kuhinjsko posuđe
pixabay.com

Da li ste primetili negativnu energiju i nedostatak harmonije u svojoj kući? Ako je odgovor potvrdan, onda morate znati da u vašem domu postoje stvari koje bi prema Feng šui stručnjacima trebalo izbegavati...

 

Samo mala promena u vašem domu može doneti obilje pozitivnosti i napretka. Vrlo često nismo ni svesni da su neki predmeti ”emocionalni vampiri” koji kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.

Kako bi u vašem domu vladala pozitivna energija rešite se sledećih šest stvari koje stvaraju negativnu energiju. 

1. Napukli tanjiri, šolje, čaše ili činije
Napuklo posuđe donosi lošu energiju. Bolje kupite najjeftiniji komplet posuđa, nego da koristite skup, ali oštećen. Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate.

  

2. Prazne posudice za so ili šećer
Svima nam se događa da ponekad ostanemo bez zaliha namirnica koje gotovo svakodnevno koristimo. Međutim, nikada ne bi trebalo dopustiti da vam posudice u kojima držite so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim posudicama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

 

3. Gomila starih novina, časopisa, papira i knjiga

Feng šui stručnjaci savetuju da novine treba baciti u kantu za smeće čim ih pročitate! Ukoliko sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti doneće vam lošu energiju.

4. Cipele ispred vrata
Bez obzira da li su poređane ispred spavaće sobe, ulaznih vrata ili bilo koje druge prostorije, ovi predmeti su pravi “energetski vampiri” – pogotovo ako su prljavi. Ormarić za cipele ili neko drugo mesto za obuću ispuniće vaš dom pozitivnom energijom.

5. Prljava odeća u sobe
Ovo je jedna od važnijih stvari na koju Feng šui stručnjaci upozoravaju. Možda je najlakše baciti prljavu odeću na pod sobe, ali treba da znate da onda nestaje i sva pozitivna energija iz doma. Trebalo bi imati mali prostor gde ćete odlagati prljavu odeću za pranje – poput korpe za veš. 

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod drvene grede

Drvene grede jedan su od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite kauč ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene prema vama. Stoga, svoj kauč ili krevet samo malo pomaknite da se ne nalazite direktno ispod grede.