Dakle, ako ste u potrazi za mogućim aktivnostima na Maldivima, sledi 20 najboljih stvari koje možete uraditi.

  1. ISKUSITE SLADAK ŽIVOT
Maldivi
Wikipedia

Sa tropskom klimom i toplim temperaturama tokom cele godine, možete biti sigurni da ćete naći obilje ukusnog voća na Maldivima. Dok se veliki deo hrane uvozi  kako bi se održao korak sa visokom turističkom potražnjom, sve lokalne ponude su jednako ukusne, tako da budite sigurni da popijete pravu kokosovu vodu kako biste se osećali sveže. Ona je ukusna i momentalno će vas dovesti do ostrvskog raspoloženja!

2. ISPROBAJTE SVEŽE PROIZVODE

Neverovatna kuhinja je u ponudi. Maldivi su kolektivitet više od 1000 ostrva, blisko susednih Indiji i Šri Lanki. Ogroman gastronomski uticaj dolazi iz Indije i udaljenijih delova Azije. Očekujte puno ukusa, svežih proizvoda i ukusnih slatkiša.

3. RONJENJE

Nema šanse da dođete na Maldive a da ne skačete u kristalno čisto more. Bez obzira na to gde ste smešteni, bićete okruženi velikim mogućnostima da ronite oko grebena. Možete očekivati da vidite mnoštvo šarenih riba i malih ajkula.

4. JET SKI SAFARI

Dok je ronjenje sa maskom i disalicom jakozabavno, ono što je jošbolje je skakanjesa Jet Ski-jem do udaljenetačkezaneverovatno posmatranje morskog života.

5. PIJUCKAJTE ŠARENE KOKTELE

Kokteli
Pixabay.com

Ukoliko imate zamisao da se na plažu zaputite sa šarenim koktelom u ruci, sigurno ćete imati priliku da to učinite na Maldivima. Umetnostpravljanjaosvežavajućihkoktelaovde je dovedena do perfekcije.

6. PREPUSTITE SE SPA TRETMANU

Bilo da ste prekriveni kokosovim uljem, da se kupate u kokosovom mleku ili da ste prekriveni zlatnim listićima, na Maldivima, na svakom koraku su moguće svevrste spa tretmana.

7. PRIVATNE VEČERE

Ako posećujete Maldive sa svojom drugom polovinom, buditesigurni daćetenajboljeiskoristiti  „intimne obroke“. Parovima je ovo jedan od najomiljenijih segmenata boravka na Maldivima. Da li je potrebno naglašavati da je hrana izvanredna, a slikoviti pogled na okean je ono čega ćete se sećati?

8. KRSTARENJE KA ZALASKU SUNCA

Apsolutno najromantičnija aktivnost je večernje krstarenje na jahti Jumeirah Vittaveli. Većina vila nudi krstarenja  sa osmatranjem zalaska Sunca… kako grupno, tako i privatno gde možetepopitičašušampanjcadokSuncezalazi u pozadini. Živeli!

9. POSMATRAJTE DELFINE

… ili bar pokušajte! Krstarenje sa delfinima, starim tradicionalnim brodom traje 90 minuta.

10. IDITE NA RONJENJE NA VELIKE DUBINE

Beta

Na ostrvima ćete naći svu potrebnu ronilačku opremu, dok su uslovi za ronjenje odlični. Ako volite da ronite dublje, postoji mnogo kompanija koje organizuju dnevno ronjenje.

11. KUPAJTE SE U RUŽINIM LATICAMA

Ako posećujete Maldive sa svojim partnerom, možete očekivati suptilna iznenađenja – kao što je kupka od ružinih latica ili krevet prekriven laticama. Lokalni radnici čine sve što je unjihovoj moći kako bi vaš boravak bio nezaboravan, a njihova najveća pažnja je posvećena detaljima.

12. LJULJANJE KRAJ OKEANA

Opet, Maldivi imaju sve. Ljuljaške su mnogima jedna od omiljenih tajnih mesta na Maldivima.

13. VEČERA NA VODI

Ne može se poreći da su Maldivi usredsređeni na vodene aktivnosti…u stvari, čak možete i obedovati na vodi! Praktično se može organizovati bilo koja privatna večera – od večere na vodi do obroka u jami na plaži koja je ukopana u pesak. Opcije su beskrajne baš kao i vaša kreativnost!

14. KRENITE NA KURS KUVANJA

Maldivi su odlično mesto za isprobavanje egzotičnih, lokalnih jela. Tokom obedovanja moguće je da se i sami oprobate u spremanju tofua sa karijem npr. A u ukusima ćete moći samo da uživate.

15. GO COCO CRAZY

Možda ste primetili da neke stvari na ovoj listi uključuju kokos: kokosov orah, ispijanje kokosove vode, kupanje u kokosovom mleku i konačno kako napraviti kokosovo ulje. Ako ste ljubitelji kokosa – sva vaša čula će na Maldivima biti zadovoljena.

16. SAZNAJTE VIŠE O LOKALNOJ KULTURI

Turisti, kada se vrate sa Maldiva svojim kućama, kao najdražu impresiju pominju ljude, autohtono maldivsko stanovništvo. Njihovi osmesi, entuzijazam i spremnost da svoju kulturu podele sa vama je ono što ostaje u vama dugo nakon vaše posete.

17. KAJAK

Još jedna  aktivnost na vodi nudi se besplatno u većini smeštajnih objekata. To je sjajannačin da započnete dan, i ne previše težak kako biste ga savladali.

18. APSOLUTNO NIŠTA

Šešir Bazen More
Pixabay.com

Iako je dobro isprobati sve aktivnosti i svu hranu, preporučujemo vam da bar jedan deo odmora na ovim ostrvima oslobodite za apsolutno opuštanje čula. Ovde važi pravilo da čak i kada ne radite ništa, nema gubljenja vremena.

19. PONESITE OMILJENU KNJIGU

Boravak na Maldivima znači imati dosta slobodnog vremena – zato budite sigurni da ste spakovali neku od omiljenih knjiga.

20. UVEK SE MOŽETE VRATITI

Jedina mana na Maldivima je saznanje o neizbežnom povratku kući. Samo zapamtite da je ovo rajska zemlja koja će vas uvek rado dočekati i kojoj se uvek možete vratiti.

Kada ukucate na internetu Maldivi cena možete saznati više o svim aktivnostima na ostrvima, a mi smo sigurni da ćete uživati u svakom trenutku kada se nađete tamo.loading...