ODUVEK SANJATE DA ŽIVITE NA MORU? Evo kako da to i ostvarite za SAMO JEDAN EVRO

Kako vam zvuči posedovanje kuće na italijanskom ostrvu Siciliji? A kada uzmete u obzir da biste mogli da je kupite po ceni već od jednog evra? Proverite o čemu se radi u nastavku teksta.

More Restoran
Pixabay.com

Na desetine nekretnina u sicilijanskom gradu Sambuki prodaje se po ceni od jednog evra, ili manje od kafe za poneti, kako to reklamiraju lokalne vlasti. Oni kažu da su direktni vlasnici svih tih objekata, a ne samo posrednici između prodavca i kupca, tako da svako zainteresovan može sklopiti kupoprodajni ugovor direktno sa njima.

Razlog ovakvim cenama je želja da se oživi oblast koja je izgubila puno stanovnika u poslednje vreme, usled njihovog iseljavanja u veće gradove.

Sambuka je grad na brdu, odakle se pruža sjajan pogled na Siciliju. Postoji samo jedna začkoljica u vezi sa kupovinom nekretnine.

Novi vlasnici se moraju obavezati da će renovirati i opremiti ceo objekat u roku od tri godine. To će ih koštati oko 15 hijada evra i moraće da prilože depozit od 5 hiljada evra, koji će im se vratiti po završetku projekta.

Uprkos tome, veruje se da se zainteresovani neće pokajati, jer dolaze u predivno prirodno okruženje, puno istorije, a ujedno mirno i idilično.