Ofarbajte OBRVE uz sastojke koje sigurno imate u svojoj kući (VIDEO)

Obrve
Foter/ pumpkincat210 / photo on flickr

Pogledajte kako da napravite prirodnu farbu za obrve.

Ako imate jako svetle ili proređene obrve, verovatno ste već isprobali hiljadu i jednu stvar, od kupovnih, do “uradi sam” varijanti. Na kraju krajeva, devojke poput Kare Delevinj su svuda oko nas i teško je obuzdati zavist.

Blogerka Dženifer Čiju ima predlog koji biste možda mogle da isprobate, pogledajte kako da napravite sopstvenu, prirodnu boju za obrve, a da čak ne morate ni iz kuhinje da izađete.

Brzo, jeftino i “radi”, kaže ona, napominjući da je ovo rešenje super za one koji su skloni iritacijama kože ili su ranije imali alergijsku reakciju na preparate za bojenje obrva. Sve što vam je potrebno je soc od kafe, kako prah i kokosovo ulje. (Pre nego što se smorite, kokosovo ulje u prodavnicama zdrave hrane košta oko 600 dinara).

Uzgred, dermatolozi smatraju da kafa može malo i da pomogne da obrve ojačaju. Pa ako imate slabe obrve, eto razloga više da probate ovo.

Evo kako: Stavite dve supene kašike soca od kafe u činiju, dodajte kafenu kašičicu kakao praha, koji će boju učiniti prirodnijom, promešajte, dodajte dve kašike kokosovog ulja i mrvicu meda, koji će povezati smesu.

Farba je gotova, ostaje samo da je nanesete na obrve, prateći prirodan luk i sačekate dvadresetak minuta. Ako želite tamniju nijasnu, možete smesu držati i duže. Kao što rekosmo, prirodna je, tako da ništa ne može da vam bude.

Posle toga, isperite obrve vodom i – gotovo. Imate pogled kao cice s naslovnih strana.loading...