OGLASILA SE PORODICA DUŠANA KOJIĆA: “Koja je imao moždani udar, molimo za privatnost”

Porodica frontmena benda "Disciplina kičme" Dušana Kojića Koje apelovala je danas na medije da poštuju njihovu privatnost i dodala da će o svemu pravovremeno biti obavešteni zvaničnim saopštenjem.

Beta

“Uz vaše iskrene želje za oporavkom, još jednom apelujemo da je našem Koji i članovima njegove porodice u ovom trenutku najpotrebniji mir. Porodica, bliski prijatelji i saradnici se zahvaljuju svima na pokazanoj brizi”, navodi se u saopštenju koje je potpisala porodica Kojić.

Gitarista, pevač i frontmen beogradskog benda “Disciplina kičme” Dušan Kojić Koja (58) doživeo je moždani udar tokom boravka u Velikoj Britaniji i hitno je hospitalizovan, objavili su beogradski mediji.

Kojić je je muzičku karijeru započeo 1980. godine kada se pridružio Milanu Mladenoviću u grupi “Limunovo drvo”. Pošto su se uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda ustalili kao trio, promenili su ime u “Šarlo Akrobata” i objavili jedini, ali kultni album “Bistriji ili tuplji čovek biva kad…”. Po raspadu tog benda, krajem 1981. Koja osniva Disciplinu kičme.

Autor je hitova “Tata i mama”, “Svi za mnom”, “Ja imam šarene oči”, “Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade”, “Da li ti znaš za neki drugi ritam”, “Buka u modi” i drugih, a komponovao je i muziku za film “Kako je propao rokenrol”.

Poslednji studijski album “Opet”, “Disciplina kičme” objavila je 2016. godine.