OGLASIO SE ORGANIZATOR EVROSONGA: Šta se nalazilo na stolu pobednika?

Organizatori Evrovizije odmah su pokrenuli istragu.

screenshot/twitter.com/Roger

EBU, organizator Evrovizije, oglasio se nakon što je društvene mreže, a zatim i medije, preplavio snimak na kojem Damiano David, frontmen benda Maneskin koji je odneo pobedu, navodno ušmrkava kokain sa stola Zelene sobe.

Italijan je na konferenciji za novinare rekao da nema ni govora o drogi i kokainu, već da je kupio staklo od čaše koju je razbio njegov gitarista.

Organizatori Evrovizije odmah su pokrenuli istragu.

– Svesni smo spekulacija oko video isečka italijanskih pobednika Evrovizije u Green room-u sinoć. Bend je snažno opovrgnuo optužbe da su upotrebljavali droge, a njihov pevač će se po dolasku kući podvrgnuti dobrovoljnom testu na droge. To su zatražili i sinoć, ali EBU nije mogao odmah organizovati testiranje – saopšteno je.

– Bend, njihov menadžment i šef delegacije obavestili su nas da nije bilo droge i objasnili su da je za njihovim stolom razbijena čaša i da je pevač očistio komadiće stakla. EBU može potvrditi da je slomljeno staklo zaista pronađeno nakon provere na licu mesta. Još uvek pažljivo pregledavamo snimke i pravovremeno ćemo objaviti sve nove informacije – navodi se u zvaničnoj objavi EBU-a.

Pogledajte sporni momenat: