Ogledalce, ogledalce: Dve nedelje godišnje žene provedu ispred ogledala

Istraživanja su pokazala da žene provode 55 minuta dnevno pred ogledalom, dok se muškarci najviše plaše svog opuštenog stomaka i tanke kose.

Bez obzira na mnoge kampanje koje poručuju da je svaka osoba jedinstvena te da spoljni izgled nije presudan, nova studija je pokazala da smo još uvek jako zabrinuti zbog svog izgleda.

U istraživanju Ideal to Real Body Image učestvovalo je više od 2.000 odraslih i 200 tinejdžera iznad 16 godina, a otkrili su koliko svakodnevno uređivanje utiče na njihov život.

Žene tako provedu oko 335 sati ili dve nedelje u godini sređujući kosu i šminku, a to ispadne 55 minuta dnevno. Studija je takođe otkrila kako se žene i mlade devojke osećaju u svojoj koži.

Tako 60 odsto odraslih žena i 78 posto mladih devojaka nije zadovoljno svojim izgledom. Takođe, žene koje imaju decu više su zabrinute za svoj izgled, ali i kako on utiče na njihov razvoj.

U istraživanju su učestvovali i muškarci, ali njihovo nezadovoljstvo odrazom u ogledalu daleko je manje, oko 36 odsto. Najčešći razlozi nezadovoljstva su opušten stomak, tanka kosa i problemi sa kožom.loading...