Kad već provodite vreme u kuhinji, potrudite se da sebi olakšate što više.
Svako provede dobar deo života u kuhinji, a znamo dobro da to ume da oduzme dobar deo vremena.
Kako bismo sebi olakšali kuhinjske poslove, nije loše da poslušamo savete naših baka i mama.
Zato vam pročitajte ovih nekoliko saveta i olakšajte sebi.
1. Da biste dobili bolje rezultate prilikom ečenja kolača, jaja i margarin ostavite pola sata na sobnoj temperaturi pre upotrebe, jer će sa tako bolje umutiti.
2. Ako želite da dobijete više soka prilikom ceđenja limuna ili pomorandže, minut – dva valjajte još neoljušteno voće.
3. Svežinu povrćaćeteprodužiti ukoliko ga umotate u vlažni ubrus i zatim ga stavite u plastičnu kesu, pa tek tako upakovane u frižider.
4. Pre seckanja povrća, na dasku stavite malo soli, jer vam na taj način povrće neće kliziti dok ga sečete.
5. Testeninu kuvajte minut – dva kraće, nego što piše a upustvu. Razlog je jednostavan, jer kad dodate vrući sos, testenina će naknadno omekšati