OLAKŠAJTE SEBI BORAVAK U KUHINJI: Korisni saveti visprenih domaćica

paradajz
pixabay.com

Kad već provodite vreme u kuhinji, potrudite se da sebi olakšate što više.

 

Svako provede dobar deo života u kuhinji, a znamo dobro da to ume da oduzme dobar deo vremena.

Kako bismo sebi olakšali kuhinjske poslove, nije loše da poslušamo savete naših baka i mama.

Zato vam pročitajte ovih nekoliko saveta i olakšajte sebi.

1. Da biste dobili bolje rezultate prilikom ečenja kolača, jaja i margarin ostavite pola sata na sobnoj temperaturi pre upotrebe, jer će sa tako bolje umutiti.

2. Ako želite da dobijete više soka prilikom ceđenja limuna ili pomorandže, minut – dva valjajte još neoljušteno voće.

3. Svežinu povrćaćeteprodužiti ukoliko ga umotate u vlažni ubrus i zatim ga stavite u plastičnu kesu, pa tek tako upakovane u frižider.

4. Pre seckanja povrća, na dasku stavite malo soli, jer vam na taj način povrće neće kliziti dok ga sečete.

5. Testeninu kuvajte minut –  dva kraće, nego što piše a upustvu. Razlog je jednostavan, jer kad dodate vrući sos, testenina će naknadno omekšati