Oldman izvređao gejeve i Jevreje, pa se sada izvinjava

Posle kontroverznih izjava u magazinu Pjelboj kada je slavni glumac stao u odbranu glumaca Mela Gibsona i Aleka Boldvina, usledilo je izvinjenje.

– Duboko žalim zbog komentara koje sam nedavno izneo u mom intervjuu za Plejboj i koji su možda bili uvredljivi. Nakon što sam pročitao svoje izjave u magazinu – vidim kako su mogle da zvuče neosetljivo i doprinesu produbljivanju lažnog stereotipa – napisao je Oldman u otvorenom pismu, prenosi „Huffington Post”.

Sve je počelo tako što je poznati glumac tokom intervjua za magazin „Plejboj” stao u odbranu kolega Mela Gibsona i Aleka Boldvina osudivši političku korektnost unutar koje su se u negativnom svetlu našla dvojica njegovih kolega.

Gibson je 2006. godine prilikom hapšenja u pijanom stanju izgovorio brojne antisemitske primedbe, ali se kasnije izvinio, dok je Boldvin prošle godine optužen za izjave protiv gej populacije u Njujorku tokom jedne konfrontacije na ulici.

Geri Oldman je ustao u odbranu kolega izjavivši da svako ima pravo da pogreši i dodao da nije krivio Boldvina zbog vređanja jer mu je neko smetao.

– Gibson živi u gradu kojim vladaju Jevreji i rekao je pogrešnu stvar zato što je bukvalno ujeo ruku koja ga hrani, ali koja mu više nije potrebna jer ima dovoljno novca – izjavio je Oldman.

U svom pismu izvinjenja Oldman je napisao: „Nadam se da znate da je u pitanju iskreno izvinjenje i da imam izuzetan lični afinitet prema Jevrejima generalno, ali i prema onima iz mog ličnog života”.

Oldmanovi komentari u Plejboju izazvali su oštru reakciju jevrejske zajednice:

– Geri Oldman želi da pređemo preko toga što je rekao Mel Gibson. Međutim, to što je on rekao, bio je slogan koji je Adolf Hitler koristio da ubije 6 miliona Jevreja – izjavio je rabin Marvin Hier iz Simon Vizental centra u Los Anđelesu.loading...