Više od nemaštine boli što živi u svojevrsnoj izolaciji zaboravljena od svih i što nije dobila poziv za proslavu pola veka od premijere "Skupljača perja."

 

Slavna glumica i pevačica Olivera Katarina, umetnica kojoj se divila Evropa sedamdesetih i osamdesetih, ne krije svoju tešku situaciju, ali i razočaranje jer su je mnogi zaboravili…

Međutim, više od nemaštine boli što živi u svojevrsnoj izolaciji zaboravljena od svih i što nije dobila poziv za proslavu pola veka od premijere “Skupljača perja.”

Birthday wishes are going out to Mark of the Devil star Olivera Katarina!

A post shared by Arrow Video (@arrowvideo) on

Moje siromaštvo je dokaz mog dostojanstva – izjavila je slavna glumica za “Gloriu”, koja je pre nekoliko dana prodala još jedan komad dragocenog nameštaja kako bi platila račun za struju.

Nekada najveća zvezda jugoslovenskog filma živi u iznajmljenom stanu nadomak hrama Svetog Save, dok pokazuje svoj avetinjski prazan garderober i rukopis nove knjige, bez gorčine kaže da je nisu zvali za 50 godina od premijere “Skupljača perja”.

Zbog sina Maneta, kojeg je rodila u braku sa političarem Miladinom Šakićem, odrekla se svetske karijere.

Dozvolite da budem neskromna pa da kažem da spadam među one malobrojne glumice koje zaista pevaju, ne pozajmljuju ničiji glas. Posle velikog uspeha u Kanu sa filmom počela je moja muzička karijera. Nastupila sam 72 puta u parijskoj “Olimpiji”. Ne znam da li je to neko ponovio. Svojim koncertima dva puta sam atvarala Kanski festival, snimala ploče u Francuskoj, Japanu, gostovala sam po svim većim televizijama u svetu, rekla je Olivera.

Čuvena glumica je otkrila da jedno vreme imala samo dve haljine i da je izlazila u sinovljevim patikama po ulici.

Namerno sam to radila da pobedim sujetu i dovedem sebe u stanje da me ne zanima kako sam obična i kako izgledam. Ali činjenica je da je to bilo u vreme moje baš velike muke i bede. Zbog ponosa ni od koga nisam tražila. Tako je i sada, kada rasprodajem pokućanstvo i uspomene kako bih platila račune. Ne želim o tome da pričam, i sina ne opterećujem svojim problemima. Neko je davno rekao “Moje siromaštvo je dokaz mog poštenja i dostojanstva – rekla je Olivera Katarina.