Domaća čokolada je pravi izbor ako ste sladokusac, ali i brinete o zdravlju! Kupovne su prepune šećera, učvršćivača i raznih drugih štetnih sastojaka! Zato, prionite na posao i napravite vaš zdrav, omljeni slatkiš!
Potrebni sastojci:
– šoljica kokosovog ulja
– šoljica maslaca od badema
– 2 šoljice sirovog kakao praha
– šoljica naseckanih badema ili lešnika (umešajte šta god volite – suvo grožđe, zobene pahuljice, pirinač)
– Narendana korica narandže
– Ekstrakt vanile (po želji)
Priprema:
Kokosovo ulje prvo rastopite na laganoj vatri, a potom mikserom dobro promešajte tako otopljeno ulje i kakao prah. Dodajte naseckane bademe, bademov maslac i koricu narandže.
Kad sve dobro promešate, ubacite u kalup i ostavite u hladnjaku minimalno 1 sat. To je to.
Uživajte u čokoladi – ukusnoj i zdravoj istovremeno!