Evo 10 dokaza da ste blagosloveni u životu ako imate stariju sestru:

– Uvek je korak ispred

Utabala je put, pre vas prošla kroz sve zamke odrastanja i odnosa s roditeljima. Zna šta vas ljuti, a šta ostavlja ravnodušnom. Pravi je majstor u izvlačenju iz nevolja.

– Njen ormar je bolji od vašeg

Kada ste bili mali, verovatno vas je ljutilo to što stalno morate da nosite staru odeću svoje sestre. Tek u tinejdžerskim danima shvatimo kako je njen garderober zapravo sjajan i da se u njemu skrivaju odevni komadi koje bismo želele da nosimo. Dugo je treba nagovarati da pozajmi omiljenu majicu ili suknju, ali na kraju ipak pristaje na to jer ne može da vas odbije.

– Iskrena je

Kada niko drugi neće hteti da vam kaže istinu, starija sestra uvek je tu da vam sve iskreno kaže u lice jer ona jednostavno ne zna drugačije.

– Možete da učite na njenim greškama

Sve klasične greške koje pravimo tokom odrastanja odradila je pre vas.

– Ona je vaša “pozivnica” za izlazak u svet

Skeptični roditelji dopuštaju večernje izlaske i odlazak na prve koncerte samo ako je starija sestra uz mlađu.

– Zna kako da vas dovede u red

Svi ponekad bezrazložno dramatizujemo. I dok će naše prijateljice uglavnom pretrpeti našu žutu minutu bez prigovora, starija sestra to neće da “trpi”. Ona će nas dovesti u red s par edukativnih rečenica u “sestrinskom” stilu.

– Nikada ne osuđuje

Naravno da se uvek ne slaže s vama, ali poštuje vaš izbor i vaše odluke te vas nikada ne krivi.

– Uvek je na vašoj strani

Bez obzira na sestrinske razmirice i svađe, u trenucima kada vam je potrebna njena podrška, ona bezrezervno staje na vašu stranu, onako kako to samo sestre znaju.

– Jedina vas može oraspoložiti u sekundi

Uz vas je od prvog dana, gledala vas je kako rastete i dobro zna što vas rastužuje, a što vam odmah može vratiti osmeh na lice. Ponekad vam se čini da ima telepatske sposobnosti jer u pravom trenutku zna reči pravi stvar i oraspoložiti vas u sekundi.

– Bez nje ne možete izdržati porodična okupljanja

Zajedno se dosađujete, udarate jedna drugu nogom ispod stola kada neko iz porodice po stoti put priča istu (ne)zabavnu anegdotu, uskačete u pomoć kada treba da odgovarate na klasična pitanja o udaji i deci.loading...