OPASNO PO ZDRAVLJE: Zbog ove odluke STARLETU kritikuju svi živi (FOTO+VIDEO)

Kajli Džener odlučila je da poveća svoje bogatstvo lansiranjem novog brenda koji će prodavati proizvode preparativne kozmetike.

printscreen

Ime brenda je “Kylie Skin”, a prvi proizvodi biće pušteni u prodaju za tačno nedelju dana.

Ipak, čini se da je skandal vezan za novi brend uspeo da nastane i pre samog početka prodaje preparata.

Naime, Kajli je među prvim proizvodima odlučila da lansira i piling za lice koji sadrži orahe, ali kako mlada milijarderka tvrdi, reč je o nežnom, fino mlevenom prahu od oraha.

View this post on Instagram

It starts with skin. #KYLIESKIN is coming… 05.22 KylieSkin.com

A post shared by @ kylieskin on

Međutim, uprkos Kajlinom videu objašnjenja da je proizvod vrlo nežan i da se može koristiti svakodnevno, mnogi korisnici Twittera se nisu složili sa njenom izjavom, pa su je oštro napali.

Većina njih tvrdi kako je naučno dokazano da orah, bio krupno ili sitno mleven, uništava površinski sloj kože, te može biti odgovoran za nastanak akni i upalnih procesa na licu.

Ovo je strašno. Pena za umivanje i piling od oraha? Tragično je pomisliti da će milioni devojaka kupiti ovo smeće i uništiti barijeru svoje kože – napisala je jedna od izrevoltiranih korisnica Twittera.

Lavina sličnih komentara se nastavila:

Svi ćete kupiti Kajlin piling od oraha koji će uništiti vašu kožu i zbog kojeg ćete izgledati starije nego što bi trebalo –

Ljuske od oraha su pregrube da bi bile eksfolijant lica, kao i bilo koje plastične kuglice. Ne bi trebalo da koristite nijedan tip mehaničkog pilinga na licu toliko često koliko ona promoviše u videu. To je namenjeno za druge delove tela

Kajli Džener se još uvek nije oglasila odgovorom ni dermatološkim objašnjenjem. Video promocije pilinga možete pogledati ispod.