OPRALI STE VEŠ, A ON SMRDI? Jedan deo na VEŠ MAŠINI ne održavate dobro, a on je PUN BUĐI I GLJIVICA

Mnoge domaćice imaju isti problem, iako stave omekšivač njihov veš i dalje ne miriše lepo, a često ima i neprijatan miris kada ga izvuku iz veš mašine.

Pixabay.com

Prljavština se uglavnom skuplja upravo na ivicama, ali i ispod pomenute gume, pa može da se desi da se na ovom delu skupi buđ.

– Probala sam to da skinem sirćetom, ali bez uspeha. Bojim se da upotrebim bilo šta agresivnije, da ne bih oštetila gumu – objasnila je jedna od članica internet foruma, a mnogi su joj priskočili u pomoć, preporučujući izbeljivač, sodu bikarbonu, ulje karanfilića…

-Imali smo isti problem, a onda smo čuli da bi jednom mesečno trebalo da se uključi pranje na 90 stepeni, ali bez deterdženta i veša unutra. Otkako to praktikujem, nemam problema sa buđi – jedan je od saveta žena na forumu.

Savetuju se da vrata mašine uvek budu otvorena, te da je dobro očistite jednom sedmično.

Pokušajte i ovaj savet:

Prvo običnom papirnatom maramicom izbrišite unutrašnjost veš mašine da biste se rešili nakupljene prljavštine. Zatim, nanesite bilo koje sredstvo za čišćenje na gumu, po celoj površini, ravnomerno ga raspoređujući.

Zatvorite vrata mašine i ostavite tako na dva sata. Po isteku tog vremena, uključite mašinu u režimu “ispiranje”, da se ispere sredstvo za čišćenje.

Nakon toga u pregradu za prašak naspite limuntos, i uključite mašinu na najvišu temperaturu.