OPREMA ZA TRENING koju morate imati ako vežbate kod kuće

Trening kod kuće postao je vrlo popularan tokom pandemije. Na kraju krajeva, nije bilo drugog načina da se vežbe praktikuju, kada su i teretane i fitnes centri, a u nekom trenutku i mi - bili zatvoreni. Mnogi su nastavili da se pridržavaju ove navike i nakon otvaranja teretana, zahvaljujući impresivnim rezultatima koje trening kod kuće može da donese.

Pixabay.com

Iako vežbanje u domu može da bude učinkovito i bez bilo kakvih rekvizita, ipak postoji određena oprema i sprave za treniranje koje toliko poboljšavaju efikasnost vežbi, ili olakšavaju sam proces vežbanja, da ih prosto morate imati. Oprema za trening koju treba da nabavite, kao i saveti o tome gde i kako je kupiti, čekaju vas u nastavku teksta.

Pronađite pouzdanu prodavnicu kvalitetne opreme za trening

Pre nego što navedemo koju opremu treba da nabavite, savetujemo da pažljivo birate gde ćete to učiniti. Prodavnica kvalitetne opreme za vežbanje, kao što je  Gorila oprema za treniranje nudi vam sve što vam je potrebno na jednom mestu, sigurnu i bezbednu online kupovinu, kao i odličan odnos cene i kvaliteta.

Osim toga, raznovrstan asortiman brine o tome da za sebe nabavite isključivo onu opremu za trening i rekvizite za vežbanje koja će zaista unaprediti vašu efikasnost tokom vežbanja i pobrinuti se da brže i lakše stignete do željenih rezultata.

Evo i predloga od TOP 5 najkorisnijih rekvizita i opreme za trening koju već danas možete poručiti online.

#1 Prostirka za vežbanje – osnovna oprema za trening bez koje ne treba da vežbate

Kako ste uopšte uspevali da vežbate bez strunjače ili prostirke za trening?

Ovaj sportski rekvizit ne samo da čini podlogu za vežbanje mekšom, a samim tim i trening udobnijim, već je neophodan za sprečavanje povreda, kao i zbog higijene na treningu.

Prostirke za vežbanje birajte prema debljini koja vam je neophodna, kao i veličini.

#2 Šipke i tegovi ili bučice – oprema za vežbe snage koju morate imati

Tegovi i bučice su neprevaziđeni za efikasne vežbe snage, jačanje i povećanje volumena mišića. Takođe, savetuje se da ih svi koriste u svojoj svakodnevnoj rutini vežbanja – svi polovi i sve generacije.

Zavisno od vrste vežbi sa tegovima koje praktikujete, kao i težinu tegova koje koristite, ostvarićete i drugačiji uticaj na različite grupe mišića. Tegovi i bučice pružaju vam mogućnost da radite na preoblikovanju i zatezanju svoje figure na oproban i vrlo efikasan način.

Nabavite barem jedan par tegova i otkrijte koliko će uticati na učinkovitost treninga!

#3 Pilates lopta – jedan sportski rekvizit za 100 različitih vežbi

Ne morate biti zaljubljenik u pilates, niti u jogu, da biste otkrili svu korisnost i benefit ovog sportskog rekvizita.

Dobra je za rastezanje, za praktikovanje najrazličitijih vežbi snage, pa čak i za kardio – postoje vežbe skakanja na lopti u sedećem položaju, koje služe podizanju pulsa, a mnogima prijaju više od standardnih kardio vežbi poput trčanja.

Pilates lopta je sjajan način da razbijete monotoniju u svojoj trening rutini i učinite je zanimljivijom. Osim toga, vežbe na pilates lopti prijaće vašoj kičmi.

Ovaj sportski rekvizit možete koristiti i za poslednju fazu vežbanja – istezanje.

#4 Sobni bicikl – kralj kućnih sprava za vežbanje

Svako ko vežba kod kuće, a želi ad se počasti nekom spravom, prvo će u obzir uzeti upravo sobni bicikl.

Razlog je jednostavan – ova sprava za trening donosi mogućnost da prakitkujete kardio vežbu koja nadomešćuje nedostatak kretanja u svakodnevici, a pritom ni ne izađete iz kuće. Osim toga, sobni bicikl se može nabaviti po vrlo povoljnoj ceni, u odnosu na sve mogućnosti koje vam pruža.

Ovu spravu možete prilagoditi svojim potrebama tokom vežbanja tako što ćete podešavati otpor na pedalama, odnosno težinu njihovog obrtanja, kao i brzinu bicikla i tajming samog bicikliranja. Sobni bicikl može zameniti celokupni trening kod kuće i svu drugu opremu koju koristite, ukoliko su kardio vežbe vaš najveći cilj.

Bićete prezadovoljni rezultatima ove investicije!

#5 Benč klupa – oprema za trening koju ćete voleti

Trbušnjaci, bugarski čučnjevi, leđnjaci…

Navedite vežbu i mi ćemo vam potvrditi – sve ćete raditi efikasnije i lakše uz benč klupu.

Ova oprema za vežbanje je osnovna u svakoj teretani ili fitnes centru i pruža bezbroj mogućnosti za treniranje, pa je i koriste bukvalno svi, kakav god njihov cilj vežbanja bio.

Savetujemo da benč za trening izaberete tako da ima mogućnost podešavanja visine, ovo će vam biti od koristi da spravu prilagodite svojim ciljevima vežbanja, i samim vežbama koje praktikujete. Takođe, još jedan plus je ako benč ima podesiv gornji i donji deo, nezavisno jedan od drugog – to vam daje još pregršt opcija za vežbe na njemu.

Pa, koju ćete opremu i rekvizite nabaviti? Sigurni smo da ćete uz svaku od ovih predloga izuzetno poboljšati performanse na kućnom treningu. Zahvaljujući kvalitetnim online prodavnicama sportske opreme, one mogu postati vaše već danas. Uživajte u šopingu, a mi vam želimo brze rezultate treniranja i mnogo zanimljiivih treninga!