OPTUŽBE O SEKSUALNOM UZNEMIRAVANJU GA UNIŠTILE: Oskarovac prestao da izlazi iz kuće, ne jede i ne spava

Džefri Raš
Beta

Oskarovac Džefri Raš je takoreći postao vezan za kuću, skoro ništa ne jede i budi se svako jutro sa osećanjem zebnje od kada je jedan list u Sidneju izneo navode o njegovom neprimerenom ponašanju prema jednoj glumici, rekao je njegov advokat u pisanoj izjavi sudu.

 

Australijski glumac je pretrpeo “ogromne emocionalne i socijalne teškoće” od kada ga je sidnejski Dejli telegraf optužio u decembru za neprimerno ponašanje prema glumici Erin Džin Norvil, za vreme produkcije komada “Kralj Lir” Sidnejske pozorišne kompanije 2015. godine, rekao je Advokat Nikolas Pulen u podnesku australijskom saveznom sudu u Sidneju.

Raš je odbacio sve navode iznete u listu. On je tužio list za klevetu oko tih članaka u kojima je prema njegovim rečima prikazan kao perverznjak i seksualni predator.

Šezdesetšestogodišnji glumac pati od nesanice i uznemirenosti, zbog kojih dobija lekove i ubeđen je da je njegova korist za industriju zabave sada nepopravljivo oštećena, napisao je njegov advokat.

Advokat je dodao da je Raš retko napuštao kuću u tri meseca od kada su objavljeni članci i da je takoreći prikovan za kuću. Kako je naveo, Raš je izgubio apetit i jedva da jede i “budi se svako jutro sa užasnim osećanjem zebnje oko svoje buduće karijere”.

Raš je nastupao u Sidnejskoj pozorišnoj kompaniji 35 godina. On je osvojio Oskara 1997. godine za ulogu u filmu “Shine” i imao je još tri nominacije za Oskara. Možda je najpoznatiji po ulozi kapetana Barbose u serijalu filmova “Pirati sa Kariba”.

Raš je, u kratkoj izjavi prilikom podnošenja tužbe u decembru, rekao da je list objavio lažne tvrdnje sa bombastičnim naslovima na svojim naslovnim stranama. Kako je tada naveo glumac, to je “nanelo nepopravljivu štetu njegovoj reputaciji” i bilo izuzetno bolno za njegovu suprugu, ćerku i sina, kao i njegovu proširenu porodicu i kolege.