ORGANIZUJETE VENČANJE? Evo kako da odaberete NAJBOLJI BEND ZA SVADBU

Venčanje Svadba
Pixabay.com

Organizovanje venčanja svakako nije lak posao, ali ono u čemu se svi manje-više slažu jeste da je možda i najteže pronaći sjajnu muziku.

 

Profesionalni bendovi za svadbe retki su ili skupi, te deluju kao nešto nedostižno.

Međutim, ako na vreme počnete da tragate, ispostaviće se da nije baš tako. Pošto je za provod najbitnija muzika, a sama atmosfera najbitniji segment zbog kog će se neko venčanje dugo prepričavati, to bi najviše vremena i trebalo posvetiti traganju za istom. Zato smo za Vas izdvojili kratka uputstva po kojima se lako prepoznaju profesionalni bendovi za svadbe.

Kakvi su profesionalni bendovi za svadbe?

Pre svega, pravi muzičari profesionalci moraju imati širok repertoar. To se, jednostavno, podrazumeva, i po tome se vidi iskustvo i dužina bavljenja ovim poslom.

Zatim, profesionalni bendovi za svadbe takođe imaju posebnog iskustva i sa venčanjima, što znači da veoma dobro znaju da podignu atmosferu i sve goste pokrenu na igru. Takve grupe prepoznaju trenutak kada je potrebno odsvirati bržu, a kada sporiju stvar, i što je najvažnije – znaju da zabave.

Upravo je ova poslednja stavka po kojoj se profesionalni bendovi za svadbe i razlikuju od običnih, jer makar pevač ili pevačica moraju biti tipovi zabavljača, a u idealnim slučajevima se dešava da to bude i ceo bend, koji voli svoj posao i spontano pravi ludu žurku za pamćenje i prepričavanje.

Pametno napravite izbor

Pošto bendovi za svadbe danas dolaze u zaista velikom broju u svim gradovima, moraćete pametno da napravite izbor.

Kako da to učinite? Pre svega, tako što ćete se dobro raspitati o svakom potencijalnom bendu. Idealno bi bilo kad bi svi bendovi za svadbe koje priželjkujete na svojoj mogli da se čuju uživo – tipa u klubu ili kafiću, a u najbolje slučaju i na venčanju.

Ako vam pak tako nešto nije dostupno, onda se bendovi za svadbe moraju preslušati makar na YouTube-u, kako biste bili sigurni da birate kvalitet.

Pored dobre svirke, bendovi za svadbe se moraju pokazati i kao pouzdani, te je važno da se raspitate kod bivših klijenata da li ih preporučuju i da li se drže dogovora u svim stavkama, kako biste bili uvereni da pored kvaliteta birate i sigurnost, bez neprijatnih iznenađenja na sam dan venčanja.

O svemu se dogovorite na vreme

Profesionalni bendovi za svadbe obično su “razgrabljeni“ već početkom godine, te je važno da rezervišete onaj koji ste odabrali na vreme. Tada bi bilo najbolje i da se o svemu podrobno dogovorite.

Pre svega, moraćete da odredite repertoar. Pravi bendovi za svadbe već sami nude i daju predloge repertoara, ali bez pogovora izlaze u susret željama mladenaca. Zatim, morate precizirati koje će numere biti svirane za prvi ples, izlazak torte, bacanje bidermajera i slično, kako biste sve podrobno isplanirali.

I na kraju, bendovi za svadbe će vas i sami pitati, ako ih ne preduhitrite – ima li naručivanja muzike ili ne? Dobro razmislite o odgovoru na ovo pitanje, kako ne biste imali neprijatnih iznenađenja na samoj svadbi.

Neka vam je srećno i raspevano!loading...