OSKAR VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTI! Akademija objavila šta gledaoci više NEĆE MOĆI DA VIDE tokom prenosa dodele

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka saopštila je da će četiri nagrade Oskara ove godine biti dodeljene dok se u televizijskom prenosu uživo budu emitovale reklame.

oskar
Beta

Ta odluka je doneta u cilju da ceremonija traje najviše tri sata, jer su dodele ove prestižne filmske nagrade bile na meti kritika da traju suviše dugo.

Tokom emitovanja reklama biće dodeljeni Oskari u kategorijama najbolje fotografije, montaže, šminke i kratkog igranog filma, navela je Akademija.

Govori dobitnika nagrada dodeljenih tokom emitovanja reklama će kasnije biti preneti na televiziji.

STIGLE NOMINACIJE ZA OSKARA: Na listi već poznati favoriti, ali i neka PRIJATNA IZNENAĐENJA

Za ljubitelje ceremonije pored tradicionalnog prenosa na američkoj televizijskoj mreži Ej Bi Si (ABC) biće uživo onlajn prenos na sajtu Oscar.org kao i na nalozima Akademije na društvenim mrežama.

Oskar se dodeluje u 24 kategorije, među kojima za najbolji film, režiju, glavnog glumca i glavnu glumicu, najbolju sporednu mušku i žensku ulogu, najbolji originalni scenario, najbolji adaptirani scenario, najbolji strani, dokumentarni i animirani film, kao i za najbolju muziku i specijalne efekte.

Ovogodišnja, 91. ceremonija dodele Oskara biće specifična i po tome što će prvi put od 1989. godine biti održana bez domaćina voditelja.

Američki komičar Kevin Hart odustao je od te uloge zbog reakcije na njegove stare homofobične poruke na Tviteru. Poslednje dve godine ceremoniju je vodio komičar Džimi Kimel.

Oskar ove godine NEMA DOMAĆINA, ali imaće čak 13 VODITELJA! Objavljen je spisak i tu su zaista neke VELIKE FACE

Akademija je nedavno saopštila spisak voditelja koji će uručivati nagrade, među kojima su Tina Fej, Vupi Goldberg, Bri Larsom, Danijel Krejg, Dženifer Lopes, Kris Evans, Šarliz Teron, Tesa Tompson i Maja Rudolf.

Američka filmska institucija je odustala od uvođenja nove kategorije za najpopularniji film u pokušaju da privuče publiku unosnijim produkcijama. Kritikovana zbog elitizma, Akademija je prošlog leta u okviru promena saopštila da uvodi novu kategoriju, ali je ubrzo odustala zbog negativnih reakcija izazvanih tom najavom.

Ovogodišnji favoriti su filmovi “Roma” (Rim) meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona i “The Favourite” (Omiljena) Grka Jorgosa Lantimosa koji su osvojili najviše, po deset nominacija.

Oskari će ove godine biti dodeljeni 24. februara u pozorištu Dolbi u Los Anđelu.