OSVEŽITE DOM: Sedam BILJAKA koje su idealne da ih držite U KUPATILU

Visoka vlažnost, minimalna sunčeva vetlost i promenljive temperature: kupatila su poput divljeg zapada za kućne biljke. Međutim, postoje one vrste kojima baš ovakvi uslovi prijaju, što je odlično jer uz pomoć njih možete da ukrasite i dekorišete i ovu prostoriju koja se često koristi. Predstavljamo vam biljke koje pored toga što su odlične za ovakve uslove, imaju i prelep, bogat izgled.

kupatilo
Pixabay.com

Tilandsija
Možda ste se do sada upoznali sa ovom vrstom pod imenom “vazdušna biljka”. Oko njih nije potrebno mnogo brige, a uz to “usisavaju” i dosta vlažnosti što znači da nećete imati problema sa vlagom i parom.

Aspidistra – gvozdena biljka
Samo ime vam može otkriti dosta toga o ovoj biljci. Zelenolisna biljka je savršena za održavanje zbog toga što uspeva pri manje dostupnoj svetlosti, a takođe joj nije potrebno redovno zalivanje i uspešno se adaptira pri različitim temperaturama.

Paprat
Paprat u svim varijetetima uspeva odlično u vlažnoj klimi. Takođe su dovoljno jake da izdrže svaku promenu u temperaturi. Vole umereno svetlo, pa je bitno da u kupatilu imate prozor.

Filodendron
Ova vrsta spada u tropske biljke što znači da voli vlažnost i može da raste u tamnim prostorijama. Bitno je da znate da može da bude otrovan za ljubimce i decu, pa njegove listove usmeravajte ka gore.

Peperomija
Male veličine i prelepih listova koji podsećaju na koru lubenice, ova biljka predstavlja prelepu dekoraciju na lavabou ili polici. Odgovara joj prostor sa manjkom svetla pa će bukvalno uspevati u svakom kupatilu.

Pauk biljka/zeleni ljiljan
U svetu biljaka, zeleni ljiljan ima reputaciju kao jedna od najlakših biljaka za održavanje. Konkretno vezano za čuvanje u kupatilu, dosta im prija vlaga i nije potrebno dosta svetlosti.

Aglaonema
Ova biljka je ekstremno izdržljiva i potrebno joj je malo svetla. Iako vole toplotu i visoku vlažnost, prijaće im im sasvim suprotni uslovi.