“Otišao je osmehujući se”: Umro jedan od NAJVEĆIH STARIH GLUMACA HOLIVUDA, zvezda kultnih filmova

Američki glumac Piter Fonda koji se proslavio u kultnom filmu "Goli u sedlu" ("Easy Rider") iz 1969. godine, preminuo je u svom domu u Los Anđelesu u 80. godini, saopštilo je jutros njegovo okruženje.

Beta

Sin legendarnog holivudskog glumca Henrija Fonde, mlađi brat Džejn Fonde i otac Briždet Fonde, Piter Fonda je preminuo od posledica raka pluća, navodi se u saopštenju koje je potpisala njegova porodica.

“Tužna sam, on je bio moj mladji voljeni brat i pričalica u porodici. Provela sam divne trenutke s njim poslednjih dana. Otišao je se osmehujući si”, navela je Džejn Fonda.

Beta

Piter Fonda se proslavio u ostvarenju “Goli u sedlu” čiji je scenario napisao zajedno sa Denisom Hoperom i Terijem Sauternom.

Fonda je bio dva puta nominovan za Oskara za “Goli u sedlu” kao i za “Ulee’s Gold” iz 1998. godine reditelja Viktora Nunjeza. Fonda nije dobio Oskara ali je osvojio drugu nagradu, Zlatni globus za ulogu u Nunjezovom ostvarenju.

Igrao je u filmu “Ghost Rider” iz 2007. godine, a njegov poslednji film je “The Last Full Measure” sa Samjuelom L. Džeksonom i Morganom Frimanom, koji u oktobru izlazi u američke bioskope.