Otišao je u bolnicu zbog vrtoglavice i glavobolje! Mesec dana kasnije porodica je otkrila ŠTA SE DOGODILO slavnom glumcu

Velikan francuske kinematografije Alen Delon oporavlja se u Švajcarskoj nakon što je nekoliko nedelja proveo u pariskoj bolnici posle moždanog udara, preneli su danas francuski mediji.

Wikipedia/Georges Biard

Delonov najstariji sin Entoni potvrdio je da je glumac od 83 godine imao “blagi” izliv krvi oko mozga i kardio-vaskularne smetnje dodajući da se sada oporavlja u jednoj švajcarskoj klinici posle hospitalizacije u Parizu.

Entoni Delon je rekao da je slavni glumac operisan u Parizu i da je u bolnici proveo tri nedelje, javila je agencija Frans pres.

Slavni Delon je u maju primio počasnu Zlatnu palmu na 72. Medjunarodnom festivalu u Kanu, rekavši da se ne seća kad je poslednji put bio toliko dirnut do suza. Glumac je tada rekao da želi da se oprosti od publike kojoj želi da uputi zahvalnost. Dodao je da je bio programiran za uspeh ali ne i za sreću.

Delon je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svetske kinematografije s retkom harizmom, stilom i velikom fizičkom lepotom.

Tokom šest decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinak filmova, među kojima su “Roko i njegova braća” i “Gepard” Lukina Viskontija, “Samuraj” i “Pandur” Žan-Pjera Melvila, “Gospodin Klajn” Džozefa Lozija i “Eklipsa” Mikelandjela Antonionija.

Iako je 1999. godine najavio da više neće glumiti, pojavio se u nekoliko televizijskih serija i u pozorišnim predstavama sa ćerkom. Takodje je upamćen i po duetu s Dalidom i njihovom pesmom “Paroles, Paroles”.

Iako je Delon poznat po verbalnim ispadima, aroganciji i egocentričnosti, većina Francuza, pored toga što ga smatra megalomanom, priznaje da je on je jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena.