OTIŠLI SU SINU DA UPIŠU IME: Kada su rekli šta su izabrali matičarka je prvo BILA ŠOKIRANA, a onda se naljutila

Bračni par iz Velike Britanije imao je velikih problema kada su hteli da upišu ime svog novorođenčeta u opštini.

beba
Pixabay

Naime, oni su odlučili da svog sina imenuju Lucifer, a matičarka je pokušala da ih odvrati od te ideje, zbog toga što je u pitanju “drugo ime za đavola”. Šokirana, rekla im je da, ako mu daju to ime, njihov sin “neće uspeti u životu”.

Den i Mendi Šeldon su prošle nedelje otišli u opštinu Česterfild, kako bi upisali ime svog sina i izvadili zvanične dokumente.

“Bili smo zaista uzbuđeni što smo otišli da upišemo ime svog sina, ali žena koja tamo radi gledala nas je zgađeno. Rekla nam je da naš sin nikada neće da nađe posao, kao i da nijedan učitelj neće hteti da ga podučava”, rekao je Den Šeldon.

“Pokušao sam da joj objasnim kako mi nismo religiozni, a da Lucifer na grčkom jeziku znači ‘onaj koji donosi svetlost’ ili ‘jutro’, međutim, nije htela da me sasluša. Čak mi je rekla i da je na Novom Zelandu ovo ime zakonom zabranjeno, i da bismo možda mogli neko drugo ime da mu damo, a kod kuće ga zovemo ‘Lucifer'”, objasnio je on.

Jedinstveno ime

Roditeljima je rečeno da napuste kancelariju, dok je matičarka proveravala da li je dozvoljeno da u zvanična dokumenta unese ime Lucifer.

“Bili smo iznenađeni njenim ponašanjem. Na kraju je morala to da uradi, ali nerado. Iskreno, mi smo samo mislili da je to lepo ime, jedinstveno. Nismo očekivali da će nas neko toliko napasti zbog toga”, kaže Den Šeldon.

“Izvinjavamo se ako su roditelji deteta bili uvređeni, ali posao naših matičara je da provere kada su ovakve tvari u pitanju. Ljudi često nisu svesni značenja koja određena imena imaju”, rekli su zvaničnici iz okruga Derbišajer.

Reč “Lucifer” je prvi put upotrebljena kao drugo ime za đavola 1611. godine.loading...