OTKRIVEN U BEOGRADSKOM KAFIĆU: Zgodni Italijan u 53. godini postao model, a sve je POČELO U SRBIJI (FOTO)

„Moja priča je počela u jednom kafiću u Beogradu kada su mi fotografi prišli i predložili da me sutradan fotografišu.“

Posao Muškarac
Pixabay.com

Nepisano je pravilo da se modelingom i žene i muškarci počinju baviti u mlađim godinama, mahom pre punoletstva, ali da pravila postoje da bi se ponekad i kršila, pokazuje i Marko Konsoli, model poreklom iz Italije.

Marko je 30 godina radio kao finansijski menadžer, da bi sa 53 godine odlučio da se bavi modelingom. Njegovo lice danas krasi reklame prestižnih brendova i rado je viđen gost na najvažnijim modnim događajima. Zanimljivo je da je u svet mode ušao slučajno, prenosi portal cdm.me.

View this post on Instagram

Model: MARCO CONSOLI Photographer: TEODOR LAZAREV – BELGRADE – SERBIA Outfit: DAN JOHN Hair stylist and MUA: BEAUTY CENTAR COCO- BELGRADE – SERBIA Location: BELGRADE – SERBIA Thanks to ZORA IVANOVIC for the amazing location Director of production: LUIZ HENRIQUE BELMIRO Producer: DISC OVER 50 BY MARCO CONSOLI PRODUZIONI Sponsor: MCPR INTERNATIONAL #marcoconsoli #silverhairmodel #fashion #modelover50 #silverbeard #modelingjob #malemodel #model #italyfashion #beardedmodel #beardedman #beard #menstyle #menfashion #outfit #elegantman #fashionworld #daddy #dilf #mature#handsome #hot #igers #instagood #instagramers #italianmodel #photooftheday #picoftheday #fitnessman #beograd

A post shared by MARCO CONSOLI (@m_consoli) on

Moja priča je počela u jednom kafiću u Beogradu kada su mi fotografi prišli i predložili da me sutradan fotografišu. Tako da sam prvo slikanje uradio u Beogradu nakon čega su se moje fotografije našle po celom svetu. Shvatio sam da je moje lice, lice starijeg gospodina, jako funkcionalno, pa sam tako i ostao u ovom svetu. Poštujem osobe koje s karijerom modela krenu jako mlade, ali ja sam za samo godinu napravio kao neko tokom cele karijere. Za 18 meseci sam imao više od 130 slikanja – kaže Marko.

Posao modea ga je, kaže, oslobodio od kancelarijske svakodnevnice i život ispunio stalnim putovanjima i upoznavanjem novih zemalja, kultura i ljudi.

Video sam ceo svet i to je ono što je jako lepo u ovom poslu. Ono što se meni ne sviđa u svetu mode je ljubomora i zavist koje su često prisutne – objašnjava Marko.

Uz podršku članova porodice i prijatelja, on je uspeo da savlada sve prepreke. Marko ima 36-godišnju ćerku i sina od 24 godine.

Oni su bili jako iznenađeni kada sam im rekao za moj novi posao, ali kada su shvatili o čemu se radi postali su moja najveća podrška. Podrška su mi i prijatelji – navodi Marko.

Ovaj poznati model ističe da je za uspeh u svetu mode potrebno mnogo odricanja.

Svi misle da je lako i da treba da napraviš dve fotografije kako bi napravio uspeh, ali je skroz drugačije. Modni svet, posebno onaj u Italiji, je jako profesionalan i za uspeh je neophodna velika žrtva i odricanje. U svemu tome mi je pomoglo moje iskustvo koje sam stekao radeći kao menadžer – kaže on.