Otvoreno pismo slavne glumice: Bila je IKONA FILMA, na vrhuncu slave se POVUKLA i posvetila BORBI ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA

Bivša francuska glumica i veliki borac za zaštitu životinja Brižit Bardo uputila je pismo predsedniku Kazahstana Kasimu Žomartu Tokajevu u kojem mu nudi pomoć svoje fondacije za zaštitu pasa i mačaka lutalica, preneli su danas francuski mediji.

Brižit Bardo
Wikipedia

Glumica je u otvorenom pismu navela da joj stižu “strašna” svedočenja o “brutalnom hvatanju lutalica i njihovom varvarskom ubijanju” i dodala da su neki psi “živi spaljeni”.

“Zar su agencije za kontrolu lutalica plaćene da na taj način sklone životinje sa ulice, bez ikakve svesti za traume koje doživljajau te jadne životinje”, navela je glumica koja često ne bira reči kako bi kritikovala vlasti i organizacije optužene za maltretiranje životinja.

Brižit Bardo predložila je sterilizaciju lutalica, preuzimanje odgovornosti kao i obrazovanje protiv varvarskog ponašanja koji pravi lošu sliku o Kazahhstanu.

“Surovost nema granice u nekim gradovima Kazahstana gde se koriste neki proizvodi kako bi se životinja paralizovala pre nego što živa bude spaljena. Takvi ljudi bi u Francuskoj ili drugde za takva dela bili označeni kao psihopate, odvedeni na psihijatrijsko lečenje ili dobili teške zatvorske kazne”, rekla je ikona francuske kinematografije.

Ona je na kraju pismu navela da je spremna da sarađuje i pomogne kako bi se promenio stav prema lutalicama.

Izjave i kritike Brižit Bardo koja se povukla na vrhuncu filmske karijere kako bi se isključivo posvetila borbi za zaštitu životinja, uvek privlače veliku medijsku pažnju u Francuskoj.