Ovaj sastojak učiniće vaše podove BLISTAVIM poput stakla!

Četka Čišćenje Pod
Pixabay.com

Topao je, ukusan i prija vašem telu, ali da li ste znali da crni čaj možete da koristite i za sjajan izgled drvenih podova u vašem stanu? Tanini iz čaja dodaju topao ton i izvlače prirodne boje drveta.

 

Ukoliko smatrate da vašim podovima treba malo osveženje, samo uzmite nekoliko kesica crnog čaja. On će ih očistiti, učiniti sjajnima, a sprečiće i razvoj bakterija na podovima. Pored toga, sve je potpuno prirodno, pa nećete morati da udišete štetne hemikalije iz različitih sredstava za čišćenje.

U dva litra ključale vode ubacite osam kesica crnog čaja i ostavite da stoji 10 do 15 minuta. Iscedite višak tečnosti iz kesica pa ih bacite. Ovo je mešavina za tamnije podove, a ako su vaši svetliji, ubacite manje kesica čaja, od četiri do šest.

Kada se dobijeni čaj ohladi, namočite jednu krpicu, pa isprobajte na malom delu poda. Prilikom nanošenja čaja na podove, pratite godove na drvetu. Vodite računa da krpica ne bude previše vlažna, a podovi bi trebalo da budu čisti pre nego što krenete sa nanošenjem.

Pređite dobro sve ogrebotine, jer će čaj pomoći da ih kamuflirate.

Koristite samo crni čaj za ovaj poduhvat i vaši podovi će blistati kao nikada pre!loading...