OVAJ SKANDAL SE NE ZABORAVLJA: Svi pričaju o njenom razvodu od ROMANA ABRAMOVIČA, a ona je već jednom ZGROZILA SVET

roman abramovič daša žukova
Instagram/peopletalkru

Žena ruskog milijardera Romana Abramoviča, Daša Žukova pre skoro tri godine uradila je jednu stvar zbog koje je, sa pravom, dobila osudu javnosti.

Ну хоть кто-то все прояснил! Юрий Лоза рассказал, почему разводятся Роман Абрамович и Даша Жукова?читай на peopletalk.ru ?#peopletalkru #dashazhukova #divorce

Објава коју дели PE✪PLETALK.RU (@peopletalkru) дана

Ona je optužena za rasizam nakon što se za magazin “Buro 24/7”, fotografisala kako sedi na crnoj manekenki. 

Društvene mreže su prosto planule kada je fotografija ugledala svetlost dana, a organizacija za ženska prava u Rusiji je uputila javnu kritiku Daši i magazinu, navodeći da su ovom fotografijom ponizili celokupni ženski rod.

Crna veštačka manekenka na kojoj Daša sedi izgleda neverovatno stvarno, i na sebi nosi samo čizme i šrots, dok pokušava da izvije vrat kako bi videla osobu koja sedi na njoj.

Da stvar bude još gora, ova fotografija je objavljena na dan Martina Lutera Kinga, koji se borio za rasnu ravnopravnost u svetu.

Modni magazin se posle svega izvinio zbog rasističkih fotografija Romanove supruge.

Dragi svi, tim magazina “Buro 24/7” bi želeo da izrazi svoje najiskrenije izvinjenje svima koje smo uvredili. To apsolutno nije bila naša namera. Mi smo lično protiv svakog oblika ženske i rasne diskriminacije, i kao i protiv svega što može da naudi nečijim pravima. Mi volimo, poštujemo i ugledamo se na ljude bez obzira na njihovu rasu, pol i socijalni status. Stolica na fotografiji je trebala da bude samo deo umetnosti, koje je napravio britanski umetnik Alen Džons, a ne kao neka forma rasne diskriminacije. U našim očima svi su jednaki, i sve vas volimo – napisala je na svom Instagramu Miroslava Duma, odgovorni urednik ovog lista.