Ovako nešto SIGURNO NISTE PROBALI: Pohovani kolutići od jabuke (RECEPT)

Pohovane jabuke
Printscreen/Youtube

Kolutići od jabuka sa cimetom su savršena slatka hrskava kombinacija.

 

Potrebno je:

– 3 do 4 velike jabuke,
– 1 šolja brašna ,
– 1/4 kašičica praška za pecivo,
– 2 kašike šećera,
– 1/4 kašičice soli,
– 1/4 kašičice cimeta,
– 1 jaje ,
– 1 šolja mleka,
– ulje za prženje,
– 1/3 šolje šećera,
– 2 kašike cimeta.

Tri tajne za krofne koje ne upijaju masnoću!

Način pripreme:

U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer, so i 1/4 kašičice cimeta. U manjoj posudi pomešajte jaje i mleko. U trećoj činiji, pomešajte preostali šećer (1/3 čaše) i 2 kašike cimeta.

Oljuštite jabuke i izvadite sredinu. Isecite je na krugove i stavite na papirni ubrus, da upiju višak vode. Napravite smesu od brašna, jaja i i mleka. Zagrejte ulje.

Svaki od krugova umočite u smesu i stavite da se prži i okrećite ih sa obe strane. Rasporedite pržene jabuke na papirni ubrus da upije višak masnoće. Na kraju ih pospite mešavinom šećera i cimeta.

Prijatno!