Ove činjenice niste znali o menstruaciji

Koliko god da se u savremeno dobu otvoreno pričam o menstraciji, neke stvari ipak ostaju neizrečene. Ove činjenice će vam predstaviti sve činjenice o funkcionisanju vašeg tela u organizmu i otkrti neke zanimljivosti o onim danima.

Ipak je trudnoća moguća tokom menstruacije.

Ne izbegavajte zaštitu za vremen seksa tokom onih dana, jer iako retko ipak možete da zatrudnite.

Tokom i oko ovulacije smo najplodiji.

Ukoliko želite da zatrudnite ovi dani će biti najpogodniji za začetak. Otpuštanje jajnih ćelija uglavnom se dešava oko sredine ženskog ciklusa.

Neredovne menstracije pokazuju mnogo toga.

Ukoliko patite od ove preskakanja menstruacije, najbolje bi bilo da se javite lekaru i vidite u čemu je problem. Uglavnom se neredovni ciklusi javljaju kada naglo smršate, od stresa ili trudnoće, a mogu uticati i lekovi.

Postoji crtani film o onim danima.

Volt Dizni je napravio edukativni film o menstruaciji još davne 1946. godine. „Priča o menstruaciji” se pušta u školama, a šuška se da se u ovom filmu prvi put upotrebio izraz „vagina”.

Jedna čaša krvi predstavlja vašu jednu menstruaciju.

Žena tokom menstracije izgubi nekoliko supenih kašika do čaše krvi tokom jedne menstruacije. Zato nemojte brinuti, niste malokrvni nakon ciklusa.

Seks je u drugom planu.

Kada progesteron skoči, vaš libido pada. Veću želju ćete imati za čokoladom nego za seksom.

Menstracija može da se sinhronizuje sa vašim bližnjima.

Pored tajni sa sestrom, majkom ili drugaricom možete deliti i iste dane menstruacije. Osobe koje često provode zajdeno vreme dobijaju cikluse u isto vreme.

Priča o mestruaciji je i dalje tabu tema.

Devojčicama u Indiji se i dalje govori da ne diraju hranu tokom menstruacije kako je ne bi zgadili. Takođe, one smeju da uzimaju idole da ih ne bi oskrnavile, a kiseli krastavci će istruliti ako ih budu dirale.

Always kompanija u nečemu je bila prva.

Sa njima su se pojavili higijenski ulošci sa krilcima, ali i krv na ekranu. Na taj način je prekršena tradicija plave tečnosti u televizijskim reklamama, a to je bilo 2011. godine.

12 godina je prosek kada devojčice u SAD prvi put dobijaju menstruaciju.

Pubertet i društveni faktori koji utiču na devojčice su uzrok ovog ranog nastanka prve menstruacije.