Silica vrećice se mogu naći u novim artiklima, poput torbi, cipela, novčanika i na njima stoji upozorenje, ali ipak su vrlo korisne u svakodnevnim situacijama

 

Evo šta sve možete da uradite sa vrećicama sa silica (silika) gelom:

Spasavaju mobilni
Pad u vodu ili polevanje telefona česte su nezgode, zbog kojeg se skupi uređaji mogu pokvariti. Silica vrećice pravi su saveznik koji mogu da spase život telefonu –  izvadite bateriju i memorijsku karticu (ako je imate) i mobilni stavite u posudu s ovakvim vrećicama – to će izvući vlagu.

Produžuju vek trajanja britvice
Oksidacija i vlaga su najčešći uzrok brzo zatupljivanja jednokratnih britvica. To možete sprečiti stavljanjem britvice u posudu sa silica gelom nakon korišćenja, čime će ona ostati oštra trostruko duže.

Čuvaju šminku
Vlaga smeta i kozmetičkim proizvodima, pogotovo onima u prahu poput pudera, senke… Doskočite tome tako da jednu do dve silica vrećice stavite u kozmetičku torbicu.

Štite uspomene
Slike su pokazatelj starih vremena, ali to se ne mora na njima baš doslovno videti – sprečite propadanje i bledenje fotografije tako da u kutiju s njima stavite jednu do dve vrećice silice.

Za manje neugodnih mirisa
Osim što mogu “pokupiti” vlagu, silica vrećice odlično upijaju i mirise. Odlična ideja je stavljanje nekoliko njih u torbu za trening, što će sprečiti širenja mirisa znoja u njoj.

Protiv zamagljivanja
Ovaj trik djeluje na prozorima u domu, ali i u automobilu. Naprosto postavite nekoliko vrećice tik do prozora, a one će opet upiti vlagu – koja je glavni uzrok zamagljivanja.

Sušenje cveća, čuvanje semena…
Sadite li vlastito voće i povrće, tada verovatno koristite i vlastito seme. Kako bi ga pravilno pohranili i sprečili nastanak buđi, u posudicu stavite jednu vrećicu silica gela. Takođe, ako sušite cveće, silica gel će znatno ubrzati proces. 

Da duže miriše
Nakon pranja, sve obično miriši odlično – ali dok dođe na red za korišćenje, već može izgubiti miris. U ormar naprosto stavite nekoliko silica vrećica, pa će se miris svežine duže zadržati.loading...