Ovih 9 stvari stavite u spavaću sobu i privucite seću, uspeh i ljubav

Krevet
Pixabay.com/Ilustracija

Ako naša spavaća soba ima nestabilnu, slabu ili negativnu energiju, to će da se odrazi na naš lični život i veze

 

Feng šui je kineska veština življenja i uređenja prostora stara više od 6.000 godina prema kojoj u svoj život možemo da prizovemo pozitivnu životnu energiju ako pravilno uredimo svoj dom. Pravila Feng šuija kažu da je jedna od najvažnijih prostorija u domu spavaća soba jer ona sadrži našu ličnu energiju. Ako naša spavaća soba ima nestabilnu, slabu ili negativnu energiju, to će da se odrazi na naš lični život i veze.

Energiju sobe i života možete da iscelite unošenjem devet predmeta u spavaću sobu. Zašto baš devet? Zato što je to povoljan broj koji simbolizuje tranziciju, prelaz u nešto bolje, novi početak.

1. Krevet maksimalne veličine 200×150 cm

Izbegavajte takozvane “king size” krevete tj. dušeke jer oni unose razdor i razmirice u spavaću sobu. Na tako velikom krevetu odvojeni ste od partnera i smanjujete zajedništvo.

2. Difuzer za eterična ulja

Osim što divno mirišu, eterična ulja imaju isceliteljska svojstva i opuštaju nas nakon napornog dana. Izaberite ulje koje vam najbolje odgovara, ali obavezno probajte eterično ulje lavande i kedrovine koje se preporučuje za spavaću sobu.

3. Crni turmalin i čisti kvarc

“Ova dva minerala zajedno pružaju balans i zaštitu. Crni turmalin vas prizemljuje, čisti sobu od elektromagnetnih sila koja utiču na naš san i zdravlje”, rekla je arhitekta i stručnjak za Feng šui Andži Čo za MBG. U četiri ugla sobe potrebno je staviti crni turmalin, a zatim čisti kvarc staviti na sredinu sobe.

4. Dva noćna ormarića

Ne moraju da budu isti, ali svakako bi trebalo da imate dva bez obzira na to imate li partnera ili ne. Važno je da imate takav slobodan prostor pored glave jer tako odašiljete svoju želju za stvaranjem uravnoteženog partnerstva, trenutnog ili onog budućeg.

5. Crni dnevnik ili beležnica i crvena olovka

Beleženjem svojih misli i obaveza stvarate red u životu, a bilježenje snova inspirirat će vas na pozitivne pomake u svakodnevici. Crna boja simbolizira znanje i mudrost, a crvena vas štiti i budi misli.

6. Dva komada ružičastog kvarca

Privući će ljubav u vaš dom, podstiču emotivno zdravlje, poverenje i harmoniju u ljubavnom životu.

7. Tkanina za pokrivanje elektronskih uređaja

Ako u sobi imate elektronske uređaje poput kompjutera ili televizora, pre spavanja prekrijte ih prirodnom tkaninom neutralne boje jer se na taj način odvajate od energije koja negativno utiče na vaš san.

8. Zelena biljka

Uneće obnavljajuću energiju u vaš prostor. Biljke su tihi iscelitelji našeg tela i duha koji s nama dele svoju dobru energiju. Stvaraju kiseonik i uklanjaju štetne materije iz vazduha.

9. Cvetna esencija

Kada se osećate loše, nanesite malo cvetne esencije po svom izboru na zglob ili vrat. Miris i energija cveća će vas umiriti.