OVIM ZNAKOVIMA SLEDI PROCVAT: Lavovima april donosi sve što žele, Bikovima sreća sleduje u maju

Astro
Foter/Cardboard Antlers / photo on flickr

Ovogodišnje proleće počelo je jednim pomračenjem, ali samo po sebi, biće prijatno, stabilno i što je najvažnije – obećavajuće za većinu ljudi. 23. marta (u 11, 47 sati) na nebu je bilo pomračenje Meseca u Vagi (na 3,17 Vage) što je kod mnogih koji inače žive u zahtevnijim, napetijim ili nestabilnim ličnim odnosima donelo određena iskušenja koja su osetili na emotivnom ili psihološkom nivou.

 

Veći deo aprila iznedriće zdrava inventivna delovanja. Mnogi će pokušati da ostvare nešto novo, a istovremeno dugotrajno i stabilno. Biće to dani odlični za pokretanja raznih preduzimanja koja ne samo da će u sebi nositi crtu originalnosti, nego će imati stabilne temelje na kojim bi sve moglo da zaživi na duže staze. Individualci bi mogli doći na svoje i razmahati se.

Posebno dobro će se osećati pripadnici vatrenih znakova (Ovan, Lav, Strelac) kojim Saturn i Mars u Strelcu, kao i Uran u Ovnu uz niz prolećnih tranzita po Ovnu donosi otvorena vrata za mnoge želje i dostignuća. Povremene stresove zanemariće zbog energije koja će ih podizati svojom snagom.

Strelčevi će doduše biti pod specifičnim uticajima jer ih Saturn već neko vreme navodi na zrela promišljanja koja im nisu uvek prijatna, ali će im završnici doneti dugoročne plodove. S obzirom da će dobar dio proljeća i Mars biti u Strelcu (sve do 28.5.), mnogi od njih mogli bi podleći ideji da idu na sve ili ništa, pa neka ipak malo porade na svojoj suzdržanosti i umerenosti.

Neka im ideja vodilja bude ”Strpljen, spašen”.

April, nakon 20. 4. i maj donose niz lepih aspekata.

Tranziti u Biku (Sunce, Venera, Merkur) hvataće trigon s Plutonom u Jarcu i Jupiterom u Devici, pa su to meseci kad bi moglo doći do konkretizacije krupnijih ciljeva, kao i temeljnih obnova.

Zemljani znaci (Bik, Devica i Jarac) biće u tom periodu najsrećniji. Moći će se razmahati, s tim da Device ne smeju da zaborave na realnu procenu stvari.

Poslednji deo proleća, odnosno kraj maja i jun na dnevni red vratiće pomalo zanemarene ili zaboravljene probleme povezane s razlikama u pogledima na svet, a na videlo bi mogli izaći i neki skriveni događaji koji se mogu manifestovati kao skandali. Neko bi mogao i da se osramoti zbog laži, manipulacija, podmetanja.

Istina je jaka i naziraće se njena snaga. A onda će se i razbistriti, barem onima koji znaju da čitaju između redova. Onima koji i dalje budu pokušavali da idu kroz život žmureći, više neće biti tako lako, jer će ih događaji demantovati. Ili će morati pogledati istini u lice, ili će na neki način izgubiti na verodostojnosti, ali i na kvalitetu onog što čine.

Leto bismo mogli dočekati s puno energije i spremnosti da svoje ideje, ideale, maštu i kreaciju na konkretan način sprovedemo u delo. Menjajući stvarnost.