Ovo je pravi recept

 

Potrebno je:

350 g morskih plodova
1 crni luk
2-3 čena belog luka
1 vezica seckanog peršuna
2 manje konzerve paradajza pelata
1 kašičica šećera
nekoliko kašika maslinovog ulja
po ukusu soli i bibera
1 šolja od 25,5 dl pirinča

Način pripreme:

Na maslinovom ulju dobro upržiti sitno seckan crni luk, pa kad omekša, dodati beli luk sečen na listiće. Pržiti da omekša i pusti miris.

Ubaciti prethodno opran pirinač, pržiti da zastakli, pa dodati vode. Kad je napola gotov, ubacitii pelat i poprašiti šećerom, posuti peršunovim listom. Desetak minuta pred kraj, ubaciti plodove mora i smanjit vatru.

Njima ne treba mnogo, 3-5 minuta. Gotov rižoto ukrasiti peršunovim listom i poslužiti toplo.



loading...