Pitanje veličine vagine oduvek je bila misterija, koju često potežu muškarci nakon prozivki na veličinu penisa.

Vaginalni kanal

Vagina je mišić koji se, poput svih drugih u telu steže i opušta. Do opuštanja dolazi usled manjka vežbi i porođaja, a najpoznatije su Kegelove vežbe, kojima se jačaju njeni mišići. Sve vagine se proširuju za vreme seksa, a broj odnosa ne utiče na veličinu. Prema studiji koja je sprovedena na više od 200 žena, vaginalni kanal je u proseku dug 9,6 cm (poput veličine sjaja za usne), a širok od 2,5 do 3,5 cm. U istraživanju su učestvovale dve žene s širinom vagine od 2,1 cm i obe su bile seksualno aktivne i s bolovima pri seksu.

Velike usne

Spada u spoljašnje delove vagine koji je štite i okružuju male usne. Velike usne su u proseku duge oko 8,1 cm – što odgovara veličini prosečnog laka za nokte. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga – u sprovedenom istraživanju iznosi od 4,5 do 11,5 cm. Veličina usana nema veze s veličinom vagine, a zanimljivost je da se usne smanjuju kako žena stari.

Male usne

Nazivaju se još i unutrašnjim usnama, a one okružuju sam otvor vagine. Zanimljivo je da je leva mala usna u proseku nešto šira – oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Leva mala usna je u proseku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm. Kao i kod veličine velikih usana, ni veličina malih nema veze s veličinom vaginalnog otvora tj. kanala.

Klitoris

Kao i kod drugih delova tela, postoji zaista veliki raspon veličine klitorisa od žene do žene. Klitorisu je jedina uloga seksualno zadovoljstvo. Njegova prosečna širina iznosi oko 0,8 cm, a prosečna dužina iznosi 1,6 cm, s rasponom od 0,4 do 4,0 cm. Veličina samog klitorisa nema uticaj na intenzitet ženskog zadovoljstva.

 loading...