U intervjuu AP-u, Manigolt Njuman, koja promoviše svoju novu knjigu o vremenu kada je bila u Trampovom okruženju, tvrdi da pokušavaju da je spreče da ispriča svoju priču.

– Neće me zaplašiti Donald Tramp – rekla je juče u intervjuu američkoj agenciji samo nekoliko sati nakon što su ljudi iz Trampove kampanje pokrenuli pravni postupak protiv nje zbog navodnog kršenja ugovora.

Govoreći o svojim i stavovima predsednika, Manogot Njuman je rekla da ona pre sve želi da vidi Ameriku ujedinjenu, ne podeljenu.

– Ne želim da imamo rat medju rasama kao što želi Donald Tramp – rekla je.

Manigolt Njuman (44) je obelodanila snimke razgovora iz Bele kuće uoči jučerašnjeg objavljivanje svoje knjige “Unhinged: An Insider Account of the Trump White House”.

“Rasista”, “netolerantan”, “ženomrzac”, reči su koje Manigolt Njuman upotrebljava kada u knjizi govori o Trampu, za koga kaže da nije sposoban da obavlja predsendičku funkciju.

U svojim poslednjim odgovorima Manigolt Njuman na Tviteru, Tramp je bivšu savetnicu nazvao “ludom” i “psom”.

Tramp je napisao i da je njegov “šef kabineta Džon Keli dobro uradio kada je brzo otpustio tog psa”.

Prethodno je Tramp reagovao na optužbe iznete u knjizi “Unhinged” koje se odnose na njegovu navodnu upotrebu pogrdne reči za Afroamerikance (“nigger”). Snimci Manigolt Njuman, koja je i sama Afroamerikanka, to navodno dokazuju.

– Nemam tu reč u svom rečniku i nikad nisam imao, sve je izmislila – napisao je Tramp.