Ovo još niste probali: Napravite poslasticu od lišća (RECEPT)

Ovaj recept nam stiže iz Osake, i sprema se od javorovog lišća sa testom.

Stiže nam jesen, godišnje doba predivno za oko i ubistveno za leđa. I dok se ostatak sveta muči sa skupljanjem opalog lišća, Japanci su ponovo u nekoj svojoj priči i pretvorili su ovaj otpad prirode u poslasticu.

Ovaj recept nam stiže iz Osake, i sprema se od javorovog lišća sa testom.

Ako želite da se oprobate u spremanju, sve što vam treba jeste oprano i osušeno javorovo lišće (idealno bi bilo iz Japana, ali nećete pogrešiti ni ako stavite domaće) i malo testa,.

Foto: hankyu.co.jp

Tempura testo:

Izmutite jedno jaje i dodajte mu jednu čašu ledene vode. Zatim u smesu dodajte šolju višenamenskog brašna i sve to pomešajte.

 

Tempura lišće:

Očistite lišće vlažnim peškirom, zatim napravite testo. Zagrejte biljno ulje na 180 stepeni. Umočite jednu stranu lista u testo i zatim pržite dok ne postane braon. Uživajte, i pogledajte kako to izgleda na kraju:

Foto: Bert Kimura