Lepa glumica proglašena je najlepšom ženom sveta 2008. godine od strane magazina Esquare, a tome je umnogome doprinela uloga Bondove devojke 2002. Naročito, scena kada Hale izranja iz mora i nestvarnim hodom ide ka obali.

Scena na plaži koju je imala Hale Beri u ulozi Džinks Džonson bila je svojevrsni omaž Ursuli Andres iz prvog filma o Bondu “Dr. No”. Po uzoru na švajcarsku glumicu koja je igrala lik Hani Rajder u hitu iz 1962. godine, Hale je izronila iz vode noseći bikini u kombinaciji sa belim remenom.

Ovaj kupaći kostim momentalno je ušao u legendu i danas se smatra jednim od najpamtljivijih bikinija u istoriji filmske umetnosti.

Pozitivne kritike i reakcije na scenu iznenadile su Hale Beri, koja je priznala da joj snimanje na španskoj obali nije ostalo u lepom sećanju.

Naime, reditelj filma Li Tamahori nije bio zadovoljan njenom glumom i izlaskom iz mora, te joj je stalno vikao da pokuša još jednom i bude seksepilnija.

– More je bilo ledeno. Morala sam ući u vodu i izaći iz vode mnogo puta te prošetati plažom na “određeni način”. Cela filmska ekipa čula je smernice da budem seksepilnija. Ja sam vikala da je ovo što radim najseksepilnije što mogu. Rekla sam mu da ću morati da idem na zamenu kuka ako se budem seksepilnije kretala – rekla je glumica u kasnijim intervjuima.

Hale je, međutim, nakon završetka snimanja zadržala legendarni bikini, te ga je navodno isprobavala svakih nekoliko meseci da proveri da li je u dobroj formi.

U slučaju da joj bude previše uzak, pojačala je tempo u teretani.

Danas Hale Beri ima 52 godine i izgleda fantastično, a nema sumnje da je upravo taj stari bikini doprineo tome.loading...