Šta držite u fioci ispod rerne? Budite iskreni i priznajte da se u njoj najčešće nalaze kese, kalupi za kolače, možda i neki plehovi i tiganji.

 

foter: omninate via Foter.com / CC BY

Bilo kako bilo, nikada nije kasno da saznate čemu su proizvožači namenili fioku ispod rerne. 

Da li ste sačuvali uputstvo za korišćenje šporeta?

Ako jeste, saznaćete da se vaša fioka zove “TOPLA FIOKA” i da zapravo služi da održava jelo toplim. 

U većini uputstava stoji opis poput ovog: Topla fioka osmišljena je da održava toplotu vruće hrane na temperaturi za posluživanje. Savetujemo da u njoj držite isključivo vruću hranu. Hladna hrana ili ona na sobnoj temperaturi, ne može se ugrejati ili kuvati u “toploj fioci”, piše Redbookmag.

“Topla fioka” je idealna u situaciji kada je jelo gotovo a gosti ležerno kasne sat vremena. Stavite jelo u “toplu fioku” i ne brinite. Naravno, prvo morate izbaciti sve one kese, stolnjake, plehove i kalupe za kolače.