OVO SMO SVI JEDVA DOČEKALI: Uskoro ćemo unositi KOFERE SA TOČKIĆIMA u kabinu aviona!

Ova promena uvodi se od 01. novembra 2018. godine i obradovaće putnike kojima je najveći problem kod kratkih putovanja doplata prtljaga.

Avion
Pixabay.com

Niskotarifna avio-kompanija “Viz Er” uvodi novu i transparentnu politiku prtljaga čiji cilj je da putnicima olakša ukrcavanje u avion i garantuje svim putnicima besplatan unos jedne ručne torbe u kabinu aviona.

Podaci ove avio-kompanije pokazuju da kašnjenja zbog prtljaga utiču na preko 10.000 letova godišnje, kao i da se u poslednjih pet godina dužina boravka na nekoj destinaciji konstantno smanjuje i da sada svaki treći putnik Wizz Aira putuje na tri dana ili manje.

Zbog kraćih putovanja putnici nose lagan i probran prtljag. Svaki treći putnik je doplatio za čekiranu torbu dok je svaki sedmi izabrao putnu torbu sa točkićima, koja se može uneti u kabinu.

Od 01. novembra svaki putnik ima pravo na jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) u kabini, dok će onim putnicima koji kupe Viz prioritet biti dozvoljeno da unesu i jedan kofer (55x40x23 cm).

Na osnovu reakcija putnika i promena obrazaca putovanja, uvedeno je čekiranje prtljaga težine do 10 kilograma kako bi se omogućio udoban let po početnoj ceni od samo 7 evra.