Ovo su 5 odličnih razloga da ne bacite iskorišćene kesice čaja (VIDEO)

Čaj
screenshot/youtube

Sledeći put kada popijete šolju toplog napitka, ne bacajte kesicu, već isprobajte neki od ovih korisnih trikova

 

Mnogi od nas uživaju u zdravstvenim koristima čaja, ali da li ste znali za šta sve možete da iskoristite upotrebljene kesice od čaja? Verovali ili ne, one mogu da vam sačuvaju kućni budžet, a evo i kako:

1. Iritacije na koži, opekotine, masnice, ujedi komarca

Nakvasite vodom osušenu kesicu čaja i nanesite je na mesto koje treba da tretirate kako biste se rešili upale. Ovaj trik možete da iskoristite i za tamne podočnjake i kako biste smanjili otok oko očiju i osvežili ovaj predeo.

2. Neprijatan miris obuće

Osušene kesice od čaja stavite u obuću da odstoji preko noći, kako bi upile neprijatne mirise.

3. Mirisi iz frižidera

Ne morate da kupujete sodu bikarbonu da biste se rešili neprijatnih mirisa iz vašeg frižidera. Nekoliko kesica čaja stavite u plastičnu posudu i odradiće posao podjednako dobro!

4. Pranje sudova

Ukoliko vas čeka gomila neopranog masnog posuđa, i tu može da vam pomognu kesice čaja. Nekoliko njih potopite u sudoperu sa prljavim sudovima i kesice će da ih odmaste. Ukoliko ostavite da prenoće, sutradan će se sudovi mnogo lakše oprati.

5. Bube, glodari i ostale štetočine

Kesice ostavite u kredenac i ostale kritične delove stana. Tu će vam najefikasnije biti kesice od čaja od nane, jer je miševi i bube ne podnose.

Zato, sledeći put kada popijete šolju toplog napitka, ne bacajte kesicu, već isprobajte neki od ovih korisnih trikova i uštedite novac.