OVO SU NAJSKUPLJE SANDALE NA SVETU! Ne možete ni da pretpostavite KOLIKO KOŠTAJU (FOTO)

Birkin torbe poznate su kao jedne od najluksuznijih i najskupljih brendiranih torbi, pa je teško zamisliti da bi ih neko kupio samo da ih uništi, ali upravo to se dogodilo.

sandale
Pixabay.com

Art grupa iz Bruklina, MSCHF, kupila je Birkinove torbe u vrednosti od 122.500 dolara i materijal od kojeg su napravljene iskoristila za izradu, verovatno najskupljih sandala na svetu. 

Od materijala su napravili kaiševe i ušili ih na đon i tako dobili natikače slične popularnom modelu Birkenstock Arizona. Sandale su nazvali Birkenstok (iako, prema pisanju CNN-a, nemaju nikakve veze s nemačkim Birkenstockom).

Ove unikatne sandale dizajnirali su u četiri verzije (od kože noja, dve vrste krokodilske kože i popularne Taurillon klemens kože), a početna cena pojedinog modela su 34 hiljade dolara. Najskuplje koštaju 76 hiljada dolara.

View this post on Instagram

A post shared by #legend (@hashtag_legend)

Dosad su prodata tri para, a MSCHF jedan par, prema pisanju portala Dejzd, namerava da zadrži za sebe. Ne zna se šta je u ovoj priči gluplje – ubiti krokodila da bi se napravile ženske torbice, uništiti te torbice da bi se napravile lažno brendirane sandale, ili cena po kojoj se prodaju. Nesumnjivo, najgluplji je poslednji u lancu, kupac koji da toliko novca za papuče, pa makar imao para na bacanje…