Ovo su SULUDI zahtevi rokenrol bendova na regionalnom muzičkom festivalu!

Približava se 16. jul, a samim tim završavaju se i pripreme na organizaciji najvećeg regionalnog festivala za demo bendove čiji koncept podrazumeva predstavljanje bendova koji bi tek trebalo da postanu zvezde, ali i koncerte kako regionalnih, tako i svetskih muzičkih zvezda.

 

Bend Eagles of Death Metal

Ove godine, od 16. do 18. jula na binu Jelen Demofesta će se po prvi put popeti “Gentleman”, “Triggerfinger” i “Eagles of Death Metal”, a ovo je ujedno i njihov prvi nastup u Bosni i Hercegovini. Pripreme za njihov dolazak ne podrazumevaju samo tehničke pripreme za nastup, već se organizatori festivala moraju potruditi da precizno ispoštuju njihove zahteve u listama koje dostavljaju, a koji sadrže informacije o tome šta jedu, piju, koliko toplo ili hladno sme da bude u prostorijama u kojima borave i slično.

Iz liste zahteva ovogodišnjih revijalaca može lako da se zaključi da je trend zdrave ishrane zahvatio i rokenrol. Tako na primer “Eagles of Death Metal” insistiraju da imebudu dostupne litri i litri sveže ceđenog voća, ali i sojinog, pirinčanog i kravljeg mleka. Zanimljivo je da se glavna napomena na njihovoj listi odnosi na led uz rečenicu:

“Nemoguće je dovoljno naglasiti koliko je važno da imamo velike količine leda. Molimo obezbedite koliko god leda je moguće”.

Momci iz Eaglesa očigledno planiraju vrlo vatren nastup u Banjaluci. Ova američka rokenrol senzacija tražila je takođe i osam različitih vrsta čaja, velike količine svežeg voća s akcentom na bananama i isečenom paradajzu. Listu su završili sa zahtevom za 12 ginseng ampula.

Momci iz benda “Triggerfinger” odmah na početku svojih zahteva ističu: “Imajte na umu da pokušavamo da se hranimo što je zdravije moguće”. Ali, neki od njihovih zahteva ne prate dosledno trend zdravog života. Čak i kad su u drugim zemljama, Triggerfinger članovi žele da piju belgijsko pivo, a posle nastupa vole da nazdrave uz šampanjac. Insistiraju na Koka Koli, uz napomenu da ne žele Pepsi, iako im se svi daljnji zahtevi odnose na hranu i napitke bez šećera. U njihovom bendu jedan član ne jede gluten, te su pojedini zahtevi prilagođeni njegovim potrebama. Organizator je dužan da im obezbedi i veliku crnu ljepljivu traku, kao i jedan muški dezodorans. Njihova soba mora biti ohlađena na tačno 20 stepeni celzijusa.

Osamnaest članova sastava “Evolution”, koji će pratiti “Gentleman”, izdvajaju se po tome što žele da probaju što više domaćih, sezonskih, organskih proizvoda, kako bi što bolje upoznali mesto u kojem nastupaju. Insistiraju na tome da im se hrana i piće ne serviraju ni u čemu plastičnom ili papirnom, a veliki su fanovi meda. Žele mnogo jogurta, voća, različite vrste šunke i salama, i čak šest različitih vrsta hleba. Mleko piju, ali samo sveže. Njihov dan je vrlo precizno definisan. Doručkuju jaja u 10 časova, ručaju supu sa salatama ili pastom u 13 časova, a za večeru ide glavno jelo, koje je definisano po danima. S obzirom da će “Gentleman” na Jelen Demofestu nastupiti u četvrtak, na meniju će biti teletina. Kada su pića u pitanju, od alkohola žele rum, votku, pivo i vino, a najviše se raduju đuseru u kom će sami praviti sveže sokove. Potrebno im je nekoliko desetina litara soka, koje uključuju i epltizer- sok od jabuke pomešan sa kiselom vodom.

Ono što je sigurno, kao i svake godine, organizatori Jelen Demofesta će se pobrinuti da svaki od bendova koji nastupaju u Banjaluci, bilo da su demo ili svetski poznati, Banjaluku napuste sa saznanjem da su dobri domaćini i da su spremni da za dobar šou iscede koliko god treba voćnog soka.