Ovo su TRI RASE PASA za koje NIKAD NISTE ČULI, a poželećete ODMAH da ih imate kraj sebe! (FOTO)

psi
Instagram/ harlowandsage

Ovo su kuce koje ne viđate svakodnevno u gradskim parkovima, ali će vrlo lako uspeti da vam osvoje srce.

 

Ćirneko del Etna dolazi sa Sicilije i jedna je od retkih antičkih rasa pasa koje su preživele sasvim malo manipulacije od strane ljudi. Oni su prilično nezavisni psi, ali ujedno i druželjubivi i odani. Srednejg su rasta, krakodlaki su i lako ih je održavati. Ipak, potrebna im je kvalitetna ishrana i svakodnevna vežba kako bi ostali zdravi – psihički i fizički.

Kišond je takođe pas srednjeg rasta, karatkerističnog plišanog srebrnocrnog krzna i uvijenog repa. Vodi poreklo iz Nemačke, a njegovi najbliži rođak je čuveni i toliko popularni Pomeranac, odnsono Klajnšpic. Ove kuce su živahne, prijateljski nastrojene i obožavaju da se igraju na otvorenom prostoru. Zato je bitno da se izvode u šetnju nekoliko puta dnevno. Takođe, ne zaboravite da ih bar dva puta nedeljno češljate.

Da li volite velike pse? Stvarno velike pse? Onda ćete obožavati leonbergera! Ovaj nežni džin može da naraste i do čak 70 kilograma. Veliki kućni ljubimac je pravi porodični pas, ljubazan je, miran, disciplinovan i ne iritira ga buka – tako da će baš voleti da se igra sa glasnom malom decom. Odrasli leonbergeri zahtevaju malo više nege, jer ih morate češljati svaki dan… ali, zato, uzvratiće vam pažnju kad napada sneg, jer apsolutno obožavaju da vuku sanke!

A photo posted by Danielle (@monday.and.i) onloading...