Iako vam deluje neverovatno, vaše devojčice jednog dana porašće u pelepe, mlade žene, koje će hrabro koračati ka svojim snovima! A kako biste ih pripremile na taj put, postoje reči podrške, koje im morate ponavljati tokom čitavog odrastanja.

Da bi se hrabro suočile sa životom, one od vas moraju čuti sledeće rečenice:

1. Koliko god da je teško, proći će

Ponekad nam se njihovi problemi čine besmislenim, jer su naši neuporedivo veći, ali one to jako teško podnose. Zato je vrlo  bitno  da im pokažemo razumevanje i objasnimo im  da će svaki težak period proći, a da će posle njega sve biti lakše i lepše!

2. Znanje ti niko ne  može oduzeti

Da bi odrasla u uspešnu ženu, vaša ćerka mora da nauči da je znanje koje stiče dragoceno, da će joj ono u životu mnogo značiti i da će zahvaljujući njemu jednog dana raditi posao o kome mašta. Veoma je bitno da se detetu razvije svest i interesovanje za  učenje, kako bi se pripremilo na vreme, ta obrazovanje koje je sastvani deo odrastanja i sazrevanja.

3. Verujem u tebe

Morate joj pokazati da verujete u nju, jer će to za nju biti poseban vid motivacije!

4. Veruj u sebe

Jedna od najvažnijih lekcija za svaku devojčicu je ona o samopoštovanju! Morate je na vreme naučiti da voli i poštuje sebe i da se uvek izbori za svoj stav!

5. Ponosna sam na tebe

Vašoj ćerki posebno je važno da vas usreći i čini ponosnom mamom, zato  ne zaboravite da joj s vremena na vreme stavite do znanja da ste ponosni na svaki njen uspeh, a naročito na to kakva je osoba.

6. Budi ono što jesi

Morate je naučiti da se ne menja ni zbog koga, da je divna baš takva kakva je i da pravo zbog toga vredi!

7. Volim te!

Vaše ćerke osećaju silinu vaše  ljubavi, ali ne zaboravite da im s vremena na vreme i kažete koliko ih volite! To će im mnogo značiti!loading...