Kod ovog načina vođenja ljubavi, ističu seks stručnjaci, parovi nauče neke nove stvari. Kao na primer, da orgazam nije uvek prioritet i da snažno uzbuđenje takođe pruža neverovatne užitke.

Lezite zajedno goli u krevet, budite blizu, nemojte se dodirivati, opustite tela i nemojte se previše uzbuđivati. Zatim krenite s dodirima. On sme staviti ruku na vašu vaginu, vi na njegov penis, nežno, bez stimulacije.

Otkrivajte partnerovo telo iznova i iznova te pritom izbegavajte dobro poznate pokrete. Krenite s nežnim poljupcima, jer suština ovog seksa je predigra. Gledajte se u oči, recite šta osećate…

I tada se spojite nežno i bez previše kretanja. To se može, kažu stručnjaci, i s blagom erekcijom. Ovo se zove mekana penetracija.

Najbolji položaji su položaj kašike (s boka) ili makaze (legnite na bok, okrenuti jedno prema drugome. Jednu nogu stavite nemu među noge, a drugu preko njegovog boka).

Vreme je da polako pojačavate uzbuđenje. Kod muškaraca, u ovoj fazi često dolazi do problema jer im se orgazam približava. Važno je da ga naučite odložitit.

Prestanite s penetracijom i krenite istraživati erogene zone i prepustite se dodirima. Penetracija kod laganog i sporog seksa znači povezati se. Kod običnog seksa, ona predstavlja glavni deo seksualne igre.

U dugim vezama se seks često svede na onaj brzinski, pa onda i zaboravimo kako izgleda pravi seks prožet nežnošću i emocijama.